5 Aralık'ta bütçe belirlenip, vekiller yılbaşı tatiline girecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2005 14:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda yaklaşık 1 ay boyunca süren 2006 yılı bütçe müzakere maratonunun Genel Kurul etabı, 5 Aralık Pazartesi günü toplanacak Danışma Kurulu'nca belirlenecek. 14 Aralık Çarşamba günü hükümetin 2006 yılı bütçesini Meclis Genel Kurul'na sunması beklenirken, müzakerelerin Cumartesi günleri de dahil 26 Aralık tarihine kadar sürmesi bekleniyor. Ardından milletvekilleri yılbaşı tatiline girecek.

TBMM Danışma Kurulu, 5 Aralık Pazartesi günü Meclis Başkanı Bülent Arınç başkanlığında toplanarak, bütçenin görüşme programı ve konuşma sürelerini tespit edecek. Geçtiğimiz hafta içinde hazırlanan taslak programa göre, 2006 yılı bütçesi, 14 Aralık Çarşamba gününden itibaren Genel Kurul'da görüşülmeye başlayacak. 26 Aralık Pazartesi günü tamamlanması beklenen 2006 yılı bütçe görüşmelerinin 13 gün sürmesi bekleniyor.

2006 yılı bütçesi, büyük ihtimalle 14 Aralık Çarşamba günü hükümet tarafından Genel Kurul'a sunulacak ve tümü üzerindeki görüşmeler aynı gün yapılacak. 15 Aralık Perşembe günü TBMM Başkanlığı, RTÜK, Cumhurbaşkanlığı, Sayıştay Başkanlığı, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, Başbakanlık, MİT Müsteşarlığı, MGK Genel Sekreterliği, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı'nın 2006 yılı bütçeleri görüşülecek. TÜBİTAK, TÜBA, Hazine Müsteşarlığı, AB Genel Sekreterliği, Gümrük Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi ve Diyanet İşleri Başkanlığı bütçeleri, 16 Aralık Cuma günü ele alınacak.
17 Aralık Cumartesi günü Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu, Danıştay; 18 Aralık Pazar günü ise DPT, SPK, BDDK, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkolü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu bütçeleri; 19 Aralık Pazartesi günü, SHÇEK, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, TİKA, DİE bütçeleri; 20 Aralık Salı günü, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Telekomünikasyon Kurumu, Denizcilik Müsteşarlığı, Adalet Bakanlığı, Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Yargıtay, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bütçeleri; 21 Aralık Çarşamba günü, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, TODAİ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EPDK, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, MTA, Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, DSİ, Dışişleri Bakanlığı bütçeleri; 22 Aralık Perşembe günü, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Rekabet Kurumu, Milli Prodüktivite Merkezi, KOSGEP, Türk Akreditasyon Kurumu, TSE, Türkiye Patent Enstitüsü, Sağlık Bakanlığı, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü Çevre ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Özel Çevre Koruma Başkanlığı bütçeleri; 23 Aralık Cuma günü, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK, ÖSYM, YURTKUR ve 53 üniversitenin bütçeleri ele alınarak yasalaştırılacak.

2 hafta boyunca Cumartesi günleri de çalışacak olan TBMM Genel Kurulu'nda, 24 Aralık Cumartesi günü Maliye Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile Gelir bütçesini görüşecek.

Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile Kesin Hesap Tasarıları'nın maddeleri 25 Aralık Pazar günü görüşülecek. Genel Kurul, 26 Aralık Pazartesi günü bütçenin tümü üzerindeki son konuşmalarla bütçe maratonunu tamamlayacak. Yeni bütçe sistemi nedeniyle komisyonda olduğu gibi Genel Kurul'da da görüşülecek bütçe sayısı artarken, bu yıl, 144 kamu kurum ve kuruluşunun bütçesi ele alınarak yasalaştırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber