Telekomdan ayrılanlar PTT'ye

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2005 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT Genel Müdürü Osman Tural özelleşen Telekom'dan ayrılan 600 kişinin PTT'de istihdam edileceğini ve buna yönelik kararın hazırlanmakta olduğunu bildirdi.

Türk Telekomünikasyon A.Ş'nin (TT) yüzde 55'lik hissesinin Oger Telecom'a devrinden sonra, bu şirkette çalışmak istemeyen personelin kaderi belli olmaya başladı. Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürü Osman Tural, TT'nin yeni yapısına kavuşmasından sonra havuza geçmeyi tercih eden personelinden 600 kişinin PTT'de istihdam edileceğini ve buna yönelik kararın hazırlanmakta olduğunu bildirdi.

PTT'nin kadro isteği karşılanmamıştı

Tural, TT'nin havuza girecek personelinden PTT'nin personelinin yüzde 2'si oranında eleman alma hakkı tanındığını kaydederek, "Bizim yaklaşık 30 bine yakın personelimiz olduğundan, yaklaşık 600 kişilik ayrılan eleman personelimize ilaveten alınacak. Ayrıca ek bir düzenleme ile ilave miktarda personel alınması yönünde de izin verilecek" diye konuştu. PTT bu yıl içinde 4 bin yeni personel almak istemesine karşın bu gerçekleşememişti. Tural, böylece personel sorununun da çözülebileceğini belirterek, 600 kişiyi alırken belirli kriterleri olacağını ve hangi görevlere personel alımı yapacaklarını açıklayacaklarını ifade etti.

Geçiş hakkı nasıl tanınacak

TT özelleştirmesi sonrası şirkette özel sektör payının ağırlıklı olması nedeniyle çalışan kamu personeli için özel bir formül geliştirildi. Buna göre, şirkette çalışan memur statüsündeki personelin özel sektörde çalışabilmesi için aradan 6 ay geçmesi gerekiyor. Bu nedenle TT kamu personeline 6 aylık izin verilmesi ve bu sürede memurların ücretli olarak çalışmalarına devam etmesinin önü açıldı. Buna razı olmayan çalışanlar ise havuza geçebilecek. Şirkette halen çalışmakta olan 55 bin personel bulunuyor. Bunların 25 bini kamu personeli, 30 bini ise işçi statüsünde bulunuyor. Havuza geçmeyi tercih edebilecek personel sayısının ise 5 bin civarında olacağı yorumu yapılıyor. TT yönetimi ise çalışanlara yönelik olarak hazırladığı bir tebliğle başka kamu kurum ve kuruluşlarına geçiş için sürenin 14 Kasım'da başladığını ve 12 Mayıs 2006'da biteceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber