Öğretmenlerden yataklı protesto

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2005 22:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de, Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) üyeleri, hükümetin ek ders ücretlerinde yapacağını açıkladığı düzenlemeleri yerine getirmesi için yataklı eylem yaptı. Sendika üyeleri, cadde ortasına yatak koyup, açıklama yaptı.

Eğitim-Bir-Sen'in Hastane Caddesi üzerinde yaptığı yataklı eyleme sendika üyeleri katıldı. Açıklama sırasında, cadde üzerinde kurulan yatağa yatan bir öğretmen, öğretmenlerin sıkıntılarını temsili olarak anlattı. Eğitim-Bir-Sen Mersin Şube Başkanı Arif Özbek, sendika üyeleri adına yaptığı açıklamada, hükümetin ek ders ücretleri ile ilgili düzenleme yapılacağı yönünde yapılan açıklamayı verilmiş bir söz olarak kabul ettiklerini ve bunun bir an evvel yerine getirilmesini istediklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in haftalar önce öğretmenlerin ek ders ücretlerinin 10 YTL yapılacağını açıkladığını hatırlatan Özbek, ''Bu açıklamalar öğretmenleri bir beklenti içine sokmuştur. Yapılan bu açıklamaların ardından kamuoyunda öğretmenlerin ekonomik imkanlarının sürekli artırıldığı yönünde doğurduğu izlenim, olumsuz bakışlara neden olmakta, öğretmenler bir takım haksız ithamlarla karşı karşıya kalmaktadır. Bundan sonra hükümetten sonuçlandıramayacağı hiçbir çalışmayı popülist yaklaşımlarla kamuoyuna duyurmamasını, duyurduklarında da mutlaka yerine getirmelerini istiyoruz'' dedi.

Ders saatleri dışında eğitim adına yaptıkları çalışmaların da mesai saatleri içine eklenmesi gerektiğini ifade eden Özbek, hükümetin ek ders ücretlerini belirttikleri gibi 10 YTL yapmasını beklediklerini kaydetti.
Açıklamanın ardından yatakları toplayan eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber