Sağlık Bakanlığı'na bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinin başhekim ve müdürleri, idari ve mali özerklik istiyor.

Haber Giriş : 27 Kasım 2003 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'na bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinin başhekim ve müdürleri, idari ve mali özerklik istiyor.

"Sağlıkta Dönüşüm Programı" kapsamında eğitim hastanelerinin sorunlarına etkili ve kalıcı çözümler getirmek amacıyla, 5 ilde bulunan toplam 32 eğitim ve araştırma hastanesinin başhekim ve müdürleri ile bu illerin sağlık müdürleri, İstanbul'da biraraya geldi. 

Sağlık Bakanlığı Bakan Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Tuncer Asunakutlu'nun koordinatörlüğünde yürütülen çalışmada, 5 gruba ayrılan katılımcılar 2 gün süren toplantı yaptı. 

Bakanlık yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıda, profesyonel iş yaşamında kullanılan ve ilk kez bir kamu kurumunda uygulanan modern toplantı teknikleriyle ana sorunlar belirlenip ortak çözümler üretildi. 

Temel sorunlar arasında ilk sırada, mali ve idari özerklik geldi. Bu konuda en fazla dile getirilen sıkıntılar da, "mali kaynakları doğrudan kullanamama, Kamu İhale Kanunu dolayısıyla çekilen zorluklar, personel alınamaması ve en ufak bir sorunda dahi bakanlığa başvurma" oldu. Diğer sorunlar da "finansman, personel dağılımında bölgeler arası eşitsizlik, fiziki şartlar ile mevzuat ve eğitim" olarak gösterildi.

haberx.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber