CHP, sözleşmeli personelin kadro çalışmalarını sordu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e sözleşmeli personelin kadroya alınması için yürütülen çalışmaları sordu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Şubat 2013 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tanrıkulu, Bakan Çelik tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Bakanlığın kamuda çalışan tüm sözleşmeli personelin kadroya alınması için bir çalışma yürüttüğünü anımsattı. Tanrıkulu Bakan Çelik'e şu soruları yöneltti:

"Bakanlık olarak yürüttüğünüz çalışma kapsamında, hangi kurumlarda çalışan sözleşmeli personelin kadroya alınması ya da iş güvencesi olan bir statüye getirilmesi planlanmaktadır?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan ve 5648 sayılı Kanun ile kurulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nda sözleşmeli olarak çalışan; KPSS sıralamasının ardından yapılan kurum sınavını geçerek bu kuruma giren uzmanların ve destek görevlisi personelin de kadroya alınması planlanmakta mıdır?

Kamuda sözleşmeli olarak çalışan personelin kadroya alınmasına ilişkin çalışmalarda herhangi bir "çalışma süresi şartı' aranacak mıdır?

Bu çalışmanın ne zaman yasalaşması öngörülmektedir?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber