İlköğretim okullarında yangın tatbikatı

Yenimahalle Belediyesi, Yenimahalle sınırları içerisinde bulunan okullarda sivil savunma konusunda eğitim vermeyi sürdürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2013 23:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlköğretim okullarında yangın tatbikatı

Yenimahalle Belediyesi, Yenimahalle sınırları içerisinde bulunan okullarda sivil savunma konusunda eğitim vermeyi sürdürüyor. Son olarak Harzemşahlar İlköğretim Okulu'nda yapılan tatbikat ile minikler yangın anında nasıl davranılacağını uygulamalı olarak öğrenmiş oldular.

HEM SEMİNER HEM TATBİKAT

Yenimahalle Belediyesi Sivil Savunma Uzmanlığı bünyesinde başlatılan eğitim programı, yangın söndürme ve arama kurtarma eğitimi olmak üzere iki aşamada yapıldı. Yanma ve yaygın tanımından yanma çeşitlerine, yangın oluşum safhalarından yanma ürünlerine kadar her türlü bilginin anlatıldığı seminer sonrasında, öğrencilere yangına nasıl müdahale edileceği ise tatbiki olarak gerçekleştirildi.

SEMİNERLERE DEVAM

Eğitim programları çerçevesinde gerçekleştirilen yangına müdahale ve kurtarma konularında gerçekleştirilen tatbikatların olumlu etkilerine değinen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Ülkemizde yaşanan doğal afetlerin büyük yıkıntılarına rağmen can ve mal kaybını en az düzeye indirmek adına bu tür seminer ve tatbikatların yerinde olduğu düşünüyorum. Her alanda seminerlerimiz devam edecek" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber