Öğrencilere 'meslek' tanıtımı

Adana Seyhan Rotaract Kulubü’nce organize edilen mesleki eğitim seminerinde lise öğrencilerine meslek tanıtımı yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2013 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencilere 'meslek' tanıtımı

Alanında başarılı olan isimler, kendi mesleklerini öğrencilere anlattı, onlara üniversite ve bölüm tercihi konusunda yol gösterdi.

Adana Seyhan Rotaract Kulübü tarafından bu yıl üçüncüsünü düzenlenen, 'Rotanı Sen Belirle' adlı mesleki eğitim seminerine Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi ev sahipliği yaptı. Seyhan Rotary Anadolu Lisesi'nde 11. sınıfta okuyan öğrencilere yönelik olarak hazırlanan etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. Gün boyu devam eden seminerde katılımcılara 14 farklı konuşmacı tarafından bilgi verildi.

Etkinlikte yaklaşık bir ay önce öğrencilere uygulanan anketlerin sonuç ve öğrencilerden gelen taleplere göre meslekler belirlenirken, düzenlenen oturumda da söz konusu meslekler, bu meslekleri icra edenler tarafından anlatıldı. Tanıtılan meslekler arasında mimarlıktan eczacılığa, avukatlıktan inşaat mühendisliğine, diş hekiminden elektrik-elektronik mühendisliği ile birlikte PDR ve FTR uzmanlığı gibi meslekler de tanıtıldı.

Seyhan Rotary Kulübü, Academix, American Time, Rekfim, Borusan, Ülker, Pepsi, Arı Yemekçilik ve Mobilyacılar Sitesi'nin sponsor olduğu etkiliğe katılan konuşmacılar, mesleklerini anlatıp öğrencilere üniversite ve bölüm seçimi konusunda yol gösterdi. Seminerin ardından gerçekleştirilen çekişle 3 öğrenciye 3 öğrenci ye 1 kur İngilizce, bir kur Almanca ve 1 tablet PC verildi

'Rotanı Sen Belirle' adlı seminerde Prof. Dr. Özgür Yağmur, Mimar Emir Mansuri, Psikoterapist Obengül Ejder, Diş Hekimi Şebnem Büyükyılmaz, TAVAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erel, CHP Parti Meclisi Üyesi Gökçe Pişkin, Diyetisyen Gizem Akgül, İnşaat Mühendisi Metehan Koca, FTR Uzmanı Yurdanur Kesmen, Avukat Yakup Bulut, Eczacı Volkan Zaimoğlu, PDR Uzmanı Tülin Eray Ertit, Makine Mühendisi Serkan Mezarcıöz ve Elektrik-Elektroik Mühendisi Enver Can birer konuşma yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber