Erdoğan: Rektörler üniversiteyi yönetmemeli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yaptığı ziyaret dönüşü, ANA uçağında gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Şubat 2013 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Rektörler üniversiteyi yönetmemeli

Başbakan Erdoğan, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, Doğan Haber Ajansı Genel Müdürü Uğur Cebeci ve İhlas Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı'nın gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Başbakan'a sorulan sorular ve verdiği cevaplar şöyle:

SORU: Birleşik Arap Emirlikleri seyahati sizin için nasıl geçti? Değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?

CEVAP: El Şarika ufacık bir yer, ufacık bir yer olmasına rağmen gerçekten imkanları en güzel şekilde değerlendirmişler. Aynı şey, yine burada ziyaret ettiğimiz emirliklerden biri olan Ajman için de geçerli. İmkanları az bir emirlik olmasına rağmen, çok iyi şeyler oluşturmayı başarmış. Buraya ilk defa Türkiye Cumhuriyeti'nden bir Başbakan geliyor, Ajman'a da öyle. Ayrılırken bana söylediği şu: 'Buraları çok sık (kendi tabirimle kullanacağım) markaja almıyorsunuz. Gerekirse bu 7 eyaletin hepsinde ofisler kurmak suretiyle burayı sıkı takibe almanızda fayda var. Biz de şimdi oradaki konsolosumuza, 'buraya ateşe atanana kadar buranın aynı zamanda ticaret ataşesisin' dedik.

SORU:Yeni YÖK Yasası'nda yönetimsel soruları da çözecek bir takım değişiklikler düşünüyor musunuz?

CEVAP: Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı üzerinde çalışıyor, ondan sonra bize gelecek. Bize geldikten sonra ekibimle onun üzerinde çalışma yapacağız. Biz, şimdi hem dünya ile entegre olalım diyoruz. Dünya ile entegre olacaksak batı ne tür bir üniversite anlayışıyla çalışıyor, bunu görmemiz lazım. Allah rahmet etsin Sabancı ziyaretime gelmişti, benim de ilk dönemimdi. 'Başbakanım 250 milyon dolar yatıracağım, rektörünü ben atayamayacağım, böyle bir şey olur mu?' dedi. Şimdi ben bunu tartışamam doğru. Buranın patronu benim ama ben rektörünü atayamayacağım. Sonra rektörle mi okulu yöneteceğim. Amerika'da okulların, üniversitelerin yönetimini rektörler yapmaz, rektör akademik işlerle uğraşır. Yönetim başka bir şey, bu başka bir şey. Bunların hep gözden geçmesi lazım. Rektör bunlarla niye uğraşsın, rektör gitsin akademik işlerle uğraşsın.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber