Emniyette teknolojik devrim

Isparta'da Emniyet Müdürlüğü suçla mücadelede daha etkin olabilmek amacıyla polis araçlarında son teknoloji ürünü kameralar kullanmaya başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2013 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyette teknolojik devrim

Kameraların ve Genel Bilgi Taraması (GBT) yapabilen tabletler Isparta Valiliği önünde gazetecilere tanıtıldı.

Vali Memduh Oğuz, Isparta Emniyeti'nin huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla teknolojik imkanlardan en iyi şekilde yararlandığını söyledi.

Bu doğrultuda polis araçlarının içine yerleştirilen kameraların, polislerin gittikleri olaylarda kayıt yapacağını ve bu şekilde polislerin kötü muamele yaptığı iddialarının aydınlatılmasına katkı sağlayacağını belirten Vali Oğuz, kameraların ses kaydı yapma özelliğinin de bulunduğunu iletti.

Kameraların 50 metrelik görüş mesafesini kaydetme özelliğine sahip olduğunu ifade eden Vali Oğuz, "Kameraların gece görüş özelliği de var. Kamera hem suçla mücadelede hem de polisin iç denetiminde önemli rol oynayacak. Isparta Emniyeti dünyanın en ileri ülkelerindeki emniyet teşkilatlarının sahip olduğu teknik donanımlara sahiptir" dedi.

GBT sorgulamalarında hızlı sorgulama yapabilme maksadıyla 20 tablet PC alındığını da belirten Vali Oğuz, "Bu şekilde bir uygulamayla 15 saniyede GBT sorgulaması yapılabiliyor. Böylece vatandaşın zaman kaybederek mağdur olmasının da önüne geçilecek" dedi.

Vali Oğuz, açıklamalarının ardından önce GBT yapabilen tablet PC'yi ardından da 11 saat boyunca kayıt yapma özelliğine sahip polis aracındaki kamerayı inceledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber