İcra memurlarına görevini yaptırmadı iddiası

Kastamonu’da, icra memurlarına görevini yaptırmadığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan bir sanık, topluma kazandırıldığı düşüncesiyle mahkeme heyeti tarafından serbest bırakıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2013 21:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İcra memurlarına görevini yaptırmadı iddiası

Olay, Kastamonu'nun Devrekani ilçesi Doğuörcünler köyünde 2012 yılının Ağustos ayında meydana geldi. Bir alacak-verecek davası nedeniyle haciz edilmek istenen traktörünü bağlattırmak istemeyen Kamil Bayramoğlu (48), kurusıkı tabancayla icra memurlarını rehin aldı. Ardından cep telefonlarını ve otomobilin anahtarını alan Bayramoğlu, traktörü kaçırarak haciz edilmesini engellemek istedi.

ALDIKLARIMI GERİ VERDİM

Olay sonrası hakkında dava açılan Kamil Bayramoğlu, Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu yargılandığı davanın karar duruşmasında serbest kaldı. Alacak-verecek davası nedeniyle köyde bulunan evine haciz gelmesini haksızlık olarak düşündüğü gerekçesiyle böyle bir eyleme giriştiğini ve çok pişman olduğunu belirten Bayramoğlu, “İcra memurları evime geldi ve traktörümü haciz etmek istedi. Benim bütün kazancım traktörden. Ben bir anlık kızgınlıkla kurusıkı tabancayla icra memurlarını korkuttum ve herhangi bir yeri aramamaları için cep telefonlarını aldım. Daha sonra aldıklarımı geri verdim” dedi.

Bunun üzerine mahkeme heyeti kararı açıkladı. Karar öncesi Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Emin Kürşat Demiralay, mahkemenin sanığın topluma saygılı olduğunu düşündüklerini belirterek, “Üzerine atılı olan suç çok ağır ve çok ceza gerektirecek bir suçtur. Fakat biz senin bir anlık öfkeyle böyle bir girişimde bulunduğuna kanaat getirdik. Özünde çok doğru ve dürüst birisi olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca senin bu olaydan ders çıkardığını ve mahkemedeki iyi halinden dolayı tahliyene karar verdik. Bir daha böyle bir girişimde bulunma” diye konuştu.

Ardından mahkeme heyeti, sanık Kamil Bayramoğlu'na görevi yaptırmamak için direnme suçundan 2 yıl 3 ay hapis, hürriyeti yoksun bırakmadan her iki davacı için 2'şer yıl hapis cezasına çarptırdı. Kararın açıklanmasının ardından tahliye edilen ve yaklaşık 7 aydır tutuklu olan sanık Kamil Bayramoğlu ve yakınları büyük sevinç yaşadı. Aynı davada sanık olarak yargılanan Aydın A (19) da beraat etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber