190 kilo altın gümrük ekiplerine takıldı

Bir inşaat firmasının Türkmenistan'a götürmek üzere boş para kasası olarak beyan ettiği kargoyu ihbar üzerine incelemeye alan Gümrük Muhafaza ekipleri, piyasa değeri 18 milyonu bulan 190 kilo 24 ayar altın ele geçirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2013 22:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
190 kilo altın gümrük ekiplerine takıldı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda tarihi bir operasyona imza atıldı. Gelen bir ihbarı değerlendiren İstanbul Gümrük, Narkotik ve Kaçakçılık Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Türkmenistan'a gitmek üzere olan uçağını kargo bölümünde arama yaptı. Gümrük ekipleri, bir inşaat firmasının 2 adet boş para kasası olarak beyan ettiği kargo paketinde arama yaptı. Paketleri incelemeye alan ekipler, kazaları xray cihazından geçirdi. Cihazın yoğunluğu tespit etmesi üzerine kasaların şifresi açıldı ancak kilitleri açılmadı. Firmadan anahtarları isteyen ekipler, anahtarları alamayınca kasaları çilingir marifeti ile açtı.

Açılan kasaların içinden 50'şer adetten 38 kutu içine konulmuş 100 gramlık toplam 190 kilo 24 ayar kalıp altın ele geçirdi. Altının piyasa değerinin yaklaşık 17 milyon 480 bin TL olduğu öğrenildi.

Ele geçirilen altınlar kasalardan sayılarak çıkartıldı ve çuvallara yerleştirildi. Altınlar daha sonra gümrük muhafaza ekipleri tarafından alınarak depoya kaldırıldı. Gönderici firmanın Türkmenistan'da iş yapan bir inşaat firması olduğu öğrenildi. İnşaat firmasının geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde yurt dışına en çok ihracat yapan 7'inci firma olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber