Savcıya, rüşvete teşebbüsten 5 yıl hapis cezası

EDİRNE'de iş adamından rüşvet aldığı iddiasıyla yargılanan Uzunköprü Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç'a, Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'rüşvete teşebbüs' suçundan 5 yıl hapis cezası verildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Şubat 2013 16:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Savcıya, rüşvete teşebbüsten 5 yıl hapis cezası

Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde iş adamı Sungur Kangal'dan rüşvet aldığı suçlamasıyla 1 Haziran 2012 tarihinde tutuklanan ve geçtiğimiz Ekim ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç'ın yargılanması tamamlandı.

Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında 5 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan ve bugün 9'uncu duruşması görülen davaya tutuksuz yargılanan sanık Uzunköprü Cumhuriyet Savcısı Can Karakılıç katılmazken, avukatları Mustafa Yüksel ve Edip Can Yayalar ile hazine avukatı Aysel Dinç katıldı. Avukat Mustafa Yüksel ve Edip Can Yayalar esasa yönelik mahkemeye yazılı savunma vererek Can Karakılıç'ın davadan beraat etmesini talep etti.

Duruşmaya kısa bir ara vererek kararı açıklayan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şimşek Küyük, Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptığı sırada Can Karakılıç'ın işadamı Sungur Kangal'dan hakkındaki soruşturmayı görevini gereklerine aykırı hareket ederek sonuçsuz bırakmak ve Kangal'ın sonradan yapacağı yasa dışı işleri kendi nöbetine denk getirerek görevinin gereklerine aykırı olarak soruşturma yapmama karşılığında rüşvet aldığının kanıtlandığını söyledi.

TEŞEBBÜSTE KALDI İNDİRİMİ

Sanık Savcı Karakılıç'a önce 6 yıl hapis cezası veren Mahkeme Başkanı Şimşek Küyük, bu cezayı Cumhuriyet savcısı olarak görev yaptığı için 8 yıla, rüşvet suçunun teşebbüste kaldığı için yeniden 6 yıla indirdi ve mahkemedeki iyi halini de göz önünde bulundurarak 5 yıl hapis cezasına karar verdi. Ayrıca Cumhuriyet Savcılığı yetkilerinin 5 yıl kullanılmasını yasaklayan mahkeme heyeti kararın bir örneğini de Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreterliği'ne gönderdi.

OPERASYONU BAŞSAVCI YAPMIŞTI

Uzunköprülü İşadam Sungur Kangal'ın ihbarı üzerine operasyonu bizzat Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek yönetmişti. İşadamı Sungur Kangal ile Meriç Nehir kenarındaki bir restoranda buluşan Savcı Can Karakılıç, işadamından 15 bin lira parayı rüşvet olarak aldıktan sonra Başsavcı Uğur Yiğitbilek tarafından gözaltına alınarak geçen yıl 1 Haziran 2012 günü tutuklanmıştı. Savcı Karakılıç hakkındaki rüşvet soruşturmasıyla birlikte Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber