TKHK ilanı, sadece görüntüymüş

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından, 22 Şubat'ta yayımlanan ilanın sadece usulen yayınlandığı ortaya çıktı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Şubat 2013 20:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TKHK ilanı, sadece görüntüymüş

24 Şubat tarihinde yayımladığımız haberde, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumundaki liste savaşına dikkat çekmiştik.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı Genel Sekreter, idarî ve malî hizmetler başkanları, hastane yöneticisi, müdür ve müdür yardımcısı atamaları daha önce tamamlanmıştı.

Kurum 22 Şubat'ta yayınladığı duyuru ile toplam 1.773 uzman ve 437 büro görevlisi kontenjanını Genel Sekreterlikler arasında paylaştırdı ve Genel Sekreterliklere memurlar arasından, bu kontenjanların yüzde 70'ine kadar, sözleşmeli çalıştırma imkanı tanıdı.

Burada en çok tepki toplayan konu görevlendirmelerde kıstas olmamasıydı. Maaşların 3700 lira ile 4500 lira arasından olmasından dolayı neredeyse tüm memurlar bu kadrolara talip oldu. Sözleşmeli olarak çalıştırılacak memurlar, aylıksız izinli sayılacağı için çok büyük bir iş güvencesi bulunuyordu.

Ancak bugün yaşanan bir gelişme, ilana çıkılan konunun bütünüyle göstermelik olduğunu göstermektedir. Ankara 2 bölge olmasına rağmen, 2. bölge uzman ve büro görevlisi atamalarını tamamlamış, 1. bölge de bugün tamamlayacaktır.

Dolaysıyla, bir çok ilde, diğer memurların bir referans aramasına dahi imkan tanınmamış, atamalar tamamlanmıştır.

24 Şubat tarihli yazımızda bu tehlikeye dikkat çekerek ve Bakan Müezzinoğlu'nun Müsteşar Nihat Tosun tarafından yürütüldüğü iddia edilen bu "oldu bitti"ye fırsat vermemesini talep etmiştik. Ancak Bakan Müezzinoğlu, öyle görünüyoruki obezite gibi çok daha önemli işlerle (!) meşgul olduğu için, insanların Devlete olan güvenini sarsan, vatandaşlar arasında likayata dayanmayan bir seçim yapan bu işleme hiç müdahil olmamıştır.

Memurlar.net'e gelen çok sayıda iletiden dolayı, almış olduğumuz bilgiler doğrultusunda, şu uyarıda bulunmak istiyoruz. Yayımlanan ilan göstermelik olup, biraz da Bakanı ikna etmek için yayımlanmıştır. Bakana ulaşan bir kaç talep yerine getirilerek, çoğu ilde, daha önceden oluşturulmuş olunan listeler üzerinden, uzman ve büro görevlendirmeleri tamamlanmıştır. Kimsenin boş yere referans ve torpil peşinde koşarak kendisini ve kimliğini yıpratmamasını öneriyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber