Türk Büro Sen ve BES'in iş bırakma eylemi başladı

BÜRO Emekçileri Sendikası, Türk Büro Sen ve KESK'e bağlı adliye çalışanları fazla mesai ücretlerinin kaldırıldığı gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı.

Haber Giriş : 27 Şubat 2013 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu Adalet Sarayı önünde toplanan çalışan yaklaşık 200 personel, kaldırılan fazla mesai ücretlerinin geri ödenmesi, kesilen yol ödeneklerinin tekrar başlatılması gibi taleplerde bulundu.

Ellerinde “Bu işyerinde grev var" yazılı pankart taşıyan işçiler, “Yargıda adalet istiyoruz", “Ücretli köle olmayacağız" şeklinde sloganlar attılar. Adliyenin vatandaş girişi olan C kapısı önünde toplanan grup, halaylar çekti. Öte yandan adliye binasına gelen personel, özel güvenlik görevlileri tarafından diğer giriş kapılarına yönlendirildi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Büro Emekçileri Sendikası İstanbul 3 Nolu Şube Yöneticisi Kazım Doğan, işyerlerinde yaşanan hak kayıpları, personel yetersizliği nedeniyle yaşanan iş yoğunluğu sorunlarının çözümü için adım atılmadığını belirtti. Doğan, “İş güvencelerinin tartışılmaya başlandığı, esnek çalışma, performans değerlendirme ve angarya çalışma uygulamalarının dayatıldı, rotasyon ya da sürgün tehditleriyle karşı karşıya olduğumuz bir süreçte grevimizi gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

İstanbul Defterdarlığı önünde sabahın erken saatlerinde toplanan memurlar, davul zurna eşliğinde halay çekti

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Büro Emekçiler Sendikası ile Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen'e üye kamu çalışanları bugün iş bırakacak. Eylem yapan memurların İstanbul'daki buluşma noktası ise Cağaloğlu'ndaki İstanbul Defterdarlığı oldu. Defterdarlık önünde toplanan memurlar, davul zurna eşliğinde halaylar çekti.

Büro çalışanları, adliyeler, vergi daireleri, nüfus ve vatandaşlık işleri, kaymakamlıklar ve valilikler dahil olmak üzere 43 kamu kurumundaki memurlar, vergi ve ücrette adalet, ek ödeme ve fazla mesai ücretlerinin maaşlara dahil edilerek emekliliğe yansıtılması ve güvenceli iş taleplerinin karşılanmasını istiyor. Eylem kapsamında Sirkeci Tren Garı'nda toplanacak memurların İstanbul Defterdarlığı'na kadar yürüyeceği ve burada kitlesel basın açıklaması yapacağı belirtildi.


ANTALYA

ANTALYA'da kamu çalışanları, fazla mesai ücretlerinin ellerinden alındığı gerekçesiyle davul zurnalı, halaylı iş bırakma eylemi yaptı.

Türkiye Kamu- Sen'e bağlı Türk Büro Sen ile Kamu Emekçileri Konfederasyonu'na bağlı Büro Emekçileri Sendikası'nın Türkiye genelindeki iş bırakma eylemi kapsamında Antalya'da bir grup kamu çalışanı, Antalya Defterdarlığı önünde iş bırakma eylemi yaptı. Sabah erken saatlerde eylemi başlatan çalışanlar, davul- zurna eşliğinde halay çekti. Hükümet aleyhine sloganlar atan grup, yaklaşık 1.5 saat sonra yürüyüşe geçti. Güvenlik önlemleri eşliğinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü'ne kadar yürüyen kamu çalışanları, burada toplanan eylemcilerle birlikte SGK önünde de halay çekerek tepkilerini dile getirdi.

Grup, buradan da tramvay yolunu takip ederek Şarampol Caddesi, ardından Kazım Özalp Caddesi boyunca yürüdü. Yürüyüş sırasında araç ve tramvay trafiğinde aksamalar meydana geldi. Yaklaşık 1000 kişilik grup, Attalos Heykeli önüne ulaştığında basına açıklama yaptı.


BURSA

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası ve Kamu-Sen üyesi memurlar Bursa'da da iş bırakma eylemi yaptı.

Adliye, Sosyal Güvenlik Kurumu, vergi daireleri ve nüfus müdürlükleri ile kaymakamlıkların da aralarında bulunduğu 43 kamu kurumunun da iş bırakan devlet memurları ellerinde flama ve bayraklarla Fevzi Çakmak Caddesi'nden yürüyerek Osmangazi Metro İstasyonu önünde toplandılar, davul ve zurna eşliğinde halaylar çekti.

Konuşmalarda kamuda iş yoğunluğu ve personel yetersizliği gibi gerekçelerle fazla mesai çalışması yapıldığı halde haklarının verilmediğini belirten memurlar, yasal haklarının ödenmesini istedi. Gösteri ve basın açıklaması ardından memurlar işlerlerine döndü.


DENİZLİ

Denizli'de KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) ve Kamu-Sen'e bağlı memurlar, özlük haklarının düzeltilmesi için 'davullu zurnalı' eylem yaptı.

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası ve Kamu-Sen'e bağlı memurlar özlük haklarının düzeltilmesi için tüm Türkiye'de bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı önünde toplanan memurlar, burada bir süre slogan attı. Bazı memurların katılmadığı ve vergi dairesinin üst katlarından izlediği eylemde polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Memurlar arasında her türlü ayrımcılığın giderilmesinin gerektiğini belirten Türk Büro Sen Denizli Şube Başkanı İsmail Maral yaptığı konuşmada, "Biz fazla mesai ücretlerini kaldıran anlayışa hayır diyoruz. Güvencesiz çalışmak istemiyoruz. Özelleştirme ve taşeronlaşmaya son verilmesini istiyoruz. Ek ödeme ve her türlü ücretin emekliliğe dahil edilmesini istiyoruz. Biz bugün bunlar için meydana indik ve bu taleplerimizin kabul edilmesini istiyoruz" dedi.


ERZURUM

Türkiye genelinde olduğu gibi bugün Erzurum'da da kamu çalışanları 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Erzurum'da kamu çalışanları davul zurna eşliğinde halaylar çekerek iş bıraktı. Erzurum Valiliği önünde toplanan Kamu Sen, Türk Büro Sen üyesi kamu çalışanları döviz ve pankartlar açarak, fazla mesai ücretlerinin kaldırıldığı gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı.

Türk Büro Sen Erzurum Temsilcisi Gani Harmandar, vergi ve ücrette adalet, ek ödeme ve fazla mesai ücretlerinin maaşlara dahil edilerek emekliliğe yansıtılması ve güvenceli iş talebinde bulundu.

Hükümet aleyhine slogan atan eylemciler, açtıkları pankart ve ellerindeki dövizlerle taleplerini dile getirdi.


İZMİR

İZMİR'de, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi üyeleri, fazla mesai ücretleri kaldırıldığı gerekçesiyle iş bırakıp, eylem yaptı.

Basın açıklamasını yapıldığı sırada başlayan sağanak yağmura rağmen sendika üyeleri eylemi sürdürdü.

KESK'e bağlı BES İzmir Şubesi üyesi çalışanlar, haklarını aramak için sokağa çıktı. Sabah saatlerinde iş bırakan, BES üyesi kamu çalışanları, Basmane'de bulunan Konak Vergi Dairesi önünde toplandı. Kamu Emekçileri İzmir Platformu'nun destek verdiği yaklaşık bin kişilik kalabalık, Gazi Bulvarı'ndan Konak Meydanı doğru yürüyüşe geçti. "Kadrolaşma ve baskınlara son", "Mobing uygulamasına son", "Vergide, ücrette adalet" ve "Eşit işe eşit ücret" dövizleri ve sloganları ile Konak'ta bulunan eski Sümerbank binası önüne gelen topluluk adına basın açıklamasını BES İzmir Şubesi Başkanı Ramis Sağlam okudu. Basın açıklaması sırasında sağanak yağmur başladı. Sağanak yağmura rağmen eylemi sürdüren kamu çalışanları, ıslanmamak için eylemde kullandıkları pankartların altına sığındı.


KAHRAMANMARAŞ

Türk Büro-Sen Kahramanmaraş şubesi üyeleri, tüm yurtta olduğu gibi iş bırakıp basın açıklaması yaptılar.

Özel İdare İş Merkezi önünde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Türk Büro-Sen Şube Başkanı Ali Yurdagül, uluslar arası hukuk ve yasalardan kaynaklanan meşru haklarını kullanarak bir gün iş bırakma grevi gerçekleştirdiklerini söyledi. Bir günlük iş bırakmanın bir uyarı olduğunu, taleplerin karşılanmaması halinde genel greve gidilebileceğini ifade eden Yurdagül, şunları kaydetti:

“Türk Büro-Sen olarak bugüne kadar kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini korumak, geliştirmek, kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarında iyileştirme yapılmasını sağlamak için tüm gayretimizle, samimi olarak her türlü platformlarda mücadelemizi sürdürdük. Bizler Türk Büro-Sen ve konfederasyonumuz Türkiye Kamu-Sen olarak hep direndik. Direnmeye devam ettik. Sizler için direnenler bugün alanlarda, siyasi iradeye teslim olanlar ise, rahat koltuklarında oturmaya devam etmektedirler. Asla unutmasınlar ki, bizler dün olduğu gibi, bugünde ve bundan sonra da sahaya inmekten, alanları doldurmaktan geri kalmayacağız.”


KAYSERİ

KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası ve Kamu-Sen üyesi memurlar Kayseri'de yarım gün iş bırakma eylemine katıldı.

Bu sabah Kayseri Deftertarlığı önündeki Mimarsinan Parkı'nda toplanan yaklaşık 200 kadar memur, işyerlerine gitmeyerek eylem yaptı. Eyleme katılan memurların öğle saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar toplu halde yürüdükten sonra işyerlerine dönecekleri bildirildi.Öte yandan Kayseri Adliyesi'nde çalışan memurlar ise eyleme katılmadı. Adliyede yapılan duruşmalarda aksaklık olmadı.


SAMSUN

KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen üyeleri, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) çalışanlarının da toplu iş sözleşmelerinden faydalanmalarını istedi.

Samsun İl Özel İdaresi önünde bir araya gelen Tüm Bel-Sen üyeleri AFAD çalışanları için eylem düzenledi. Yapılan eylemde grup adına konuşan Tüm Bel-Sen Samsun Şube Başkanı Suat Yıldız, "Deprem başta olmak üzere sel, su baskınları, trafik kazaları, arazide kayıp araması, su üstü ve sualtı arama ve kurtarma çalışmalarının yürütülmesi ve benzeri birçok olaylarda 7 gün 24 saat esasına göre her türlü iş riski yüksek olan çalışma alanlarında görev yapan AFAD emekçilerinin yasalarla en doğal hakkı olan toplu iş sözleşmesinde bir an önce yararlandırılması gerekmektedir. Samsun Tüm Bel-Sen olarak AFAD emekçilerinin sesini duyurmada ve haklarını almada sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.


TOKAT

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro Sen Tokat Şubesi'ne üye memurlar iş bırakma eylemi yaptı.

Tokat Defterdarlığı önünde pankart açan Türk Büro-Sen üyeleri tepkilerini dile getirdi. Eylemde; 666 Sayılı KHK ile 2013 yılından itibaren kaldırılan fazla mesai ücretlerinin geri ödenmesi, kesilen yol ödeneklerinin tekrar başlatılması, ücret adaletsizliğinin giderilmesi, statü farkının kaldırılması, tüm ek ödemelerin emekli aylığına dahil edilmesi ve memurun iş güvencesine dur denilmesi için iş bırakma eylemi yapıldığı mesajı verildi. Basın açıklaması yapan Türk Büro-Sen Tokat Şube Başkanı İsmail Yıldız, taleplerinin karşılanmaması halinde bugünkü eylemin genel grevin ayak sesleri olduğunu siyasi iradeye hatırlatmak istediklerini söyledi. Kazanılmış haklarının ellerinden alındığını ileri süren Yıldız, “Kamu çalışanları 01 Ocak 2013 itibariyle her ay 200 TL ile 700 TL arasında gelir kaybına uğramıştır. Çalışanın alın terinin karşılığını vermeyenlere gasp edenlere inancımıza göre nedir? Başta SGK, Türkiye İş Kurumu olmak üzere, kurumların yıllardır kazanılmış hakkı olan ikramiyeleri, ilave ek ödemeleri kaldırılmıştır” dedi.


ZONGULDAK

ZONGULDAK'ta KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) ve Kamu-Sen'e üye memurlar, mesai ücreti, yol ödeneği gibi haklarının ellerinden alınmasını 1 gün iş bırakıp yürüyerek protesto etti.

Yürüyüş için Madenci Anıtı'nda toplanan memurlar, çay içip simit yedi.

BES Zonguldak Şubesi ve Kamu-Sen üyesi yaklaşık 100 memur, Madenci Anıtı'nda toplandı. Yağmur altında simit ile birlikte çay içen memurlar sloganlarla hükümeti protesto etti. Ardından Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Büro-Sen Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu ile BES Zonguldak Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin, hazırladıkları basın açıklamalarını okudu. mesai ücreti ve yol ödeneği gibi haklarını isteyen ve ücret adaletsizliğinin ortadan kaldırılmasını talep eden memurlar, sloganlar eşliğinde Gazipaşa

Caddesi'ni takiben Valilik önüne kadar yürüdü. Kalabalık, burada da bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber