İş bırakma eylemi yapan memurlar Maliye Bakanlığı'na yürüdü/ Video

Ankara'da bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştiren karşıt görüşlü Türkiye Kamu-Sen ile KESK'e bağlı memurlar birlikte Maliye Bakanlığı'na yürüdü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2013 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sendikalara ait ses yayın araçlarında ayrı ayrı müzik çalınması ise dikkat çekti.

Türkiye Kamu-Sen ve KESK'e bağlı memurlar özlük haklarının düzeltilmesi için sabah saatlerinden itibaren iş yerleri girişlerine 'Bu iş yerinde grev var' pankartı astı. Memurların buluşma noktası ise Güvenpark oldu.

KARŞIT GÖRÜŞLÜLERİN ORTAK EYLEMİ İÇİN AYRI AYRI MÜZİK ÇALINDI

Türkiye Kamu-Sen ve KESK'e bağlık memurlar grev sürecinde ortak hareket etti. Grevle ilgili önceden hazırlık yaptığı öğrenilen gruplar için eylem sırasında ses yayın aracından bir Kamu-Sen adına, bir KESK adına parçalar çalındı. Yine önceden hazırlanan ortak sloganlar atıldı. Burada toplanan kalabalık 'İş güvencemizden asla vazgeçmeyeceğiz' pankartının arkasında kortej oluşturdu.

Grup üyeleri, 'Zam zulüm işkence, işte AKP' sloganları eşliğinde Maliye Bakanlığı'na doğru hareket etti. Memurların yürüyüşü sırasında Çevik Kuvvet ekipleri yürüyüş güzergahında geniş güvenlik önlemi aldı. Grup üyeleri Başbakanlık yeni bina önünden geçerken bir süre burada bekleyip, yuhalama çekti. TBMM önünden yürümesine izin verilmeyen grup, yaklaşık 1 saat yürüyüşün ardından Maliye Bakanlığı'na ulaştı.

Sendikalar adına önce KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) açıklama yaptı.

BES açıklamasında, hükümetin iktidarda olduğu yıldan itibaren yaptığı uygulamalarla, çalışanların temel haklarının gasp edildiği ve güvencelerinin elinden alındığı öne sürüldü.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş da üretimden gelen güçlerini kullanarak bir günlük iş bırakma grevi gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Yokuş, "TBMM'de bir gecede çıkartılarak uygulamaya konulan 666 sayılı KHK ile kamu çalışanları arasında kabul edilemez ücret farklılıkları oluşturdular. Bazı kazanılmış haklarımızı da gasp ettiler." dedi.

Sorunlarını dile getiren Yokuş, taleplerini maddeler halinde sıraladı. Açıklamanın ardından kalabalık grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu arada Türkiye genelinde hükümetin bazı politikalarını eleştiren, adliyeler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, vergi daireleri, nüfus ve vatandaşlık işleri, kaymakamlıklar, valilikler dahil olmak üzere 43 kamu kurumu iş bıraktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber