Köy okulunun kıskandıracak başarısı...

Balıkesir’in Bigadiç ilçesi Kargın Ortaokulu bir köy okulu olmasına rağmen 2012-2013 eğitim öğretim yılında 5 büyük proje hazırlayarak ajanslara sundu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Şubat 2013 16:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Köy okulunun kıskandıracak başarısı...

Okul Müdürü Hasan ŞAYIK başkanlığında okulun 10 öğretmeni önce ''Sosyal ve tiyatral etkinliklerle öğrenci velilerinde okula karşı ilgiyi sağlayarak akademik başarıyı arttırma'' projesi ile Toplam Kalite Yönetimi uygulamaları kapsamında yılın kaliteli ekibi kategorisinde ilde 2. oldular.

2013 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Güney Marmara Kalkınma Ajansına ''Şimdi Okuma Zamanı ''adında 94 bin TL bütçeli projeyi sundular. Bu proje ile Kargın köyüne modern kitap okuma salonu kazandıracaklar.

Daha sonra Avrupa Birliği Comenius Asistanlığı ve yine Avrupa Birliği Comenius Çoklu Okul Ortaklığı Projesi kapsamında Bulgaristan,Litvanya,Romanya,Slovenya ülkelerinden okullar ile '' My Angel and My Tale ''adında Comenius projesini koordinatör okul olarak Ulusal Ajansa sundular.Bu proje ile köy okulunun öğretmen ve öğrencileri yurtdışında proje ortağı ülkelere ziyarette bulunacaklar.

Son olarak da Kargın Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri Bulgaristan'ın Lyaskovets Tsentralen bölgesindeki TsanyGinchev Primary School okulu ile Kardeş Okul Projesini hayata geçirdiler.Bu projeler ile Kargın Ortaokulu özel okulları kıskandıracak duruma geldi.Akademik başarının da hızla arttığı okul, gerçekleştirmiş olduğu projeler kabul edilirse ajanslardan yaklaşık 150 bin TL hibe desteği almış olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber