MEB yönetici atamada yeni sistemin ana hatları

Milli Eğitim Bakanlığı, yönetici atama yönetmeliğin 28 Şubat 2013 tarihi itibariyle değiştirdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Şubat 2013 03:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB yönetici atamada yeni sistemin ana hatları

Yapılan değişiklik sonrasında, yönetici atamalarındaki yeni sistem şu şekilde olmuştur:

HEM MÜDÜR HEM DE MÜDÜR YARDIMCILIĞI İÇİN SÖZLÜ SINAV GELMİŞTİR

Okul yöneticiliklerine yapılacak atamalarda sözlü sınav geri gelmiştir. Bu hem müdürlük hem de müdür yardımcılığında söz konusudur.

Yönetmeliğin 4. maddesinde Yönetici "Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında müdür ve müdür yardımcısı görevlerini yürütenleri" olarak tanımlanmış, 8. maddesinde de "Eğitim kurumu yöneticiliği sınavı, yazılı ve sözlü aşamalardan oluşur" hükmü yer almıştır. Bu nedenle hem müdür hem de müdür yardımcılığı için sözlü sınav getirilmiştir.

MÜDÜRLÜK İÇİN 5 YIL ŞARTI GELDİ

Yönetmeliğin 5. maddesine göre, "Yazılı sınavın son başvuru tarihi itibariyle müdürlük için en az beş yıl ve müdür yardımcılığı için en az üç yıl öğretmen kadrosunda görev yapmış olmak" şartı araacaktır.

EĞİTİM KURUMU YÖNETİCİLİĞİNE BAŞVURU ŞARTI GENİŞLETİLDİ

Yönetmeliğin 5. maddesine göre, "Atanmak üzere başvurulacak eğitim kurumuna alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilmek veya bu eğitim kurumunda aylık karşılığı okutabileceği ders bulunmak" başvuru için yeterlidir.

YAZILI VE SÖZLÜ SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Hem müdürlük hem de müdür yardımcılığı için yazılı sınav yapılacak. 100 tam üzerinden 70 ve üstü alanlar başarılı sayılacak. İller boş eğitim kurumlarını ilan edecek. Adaylar başvuru yapacak. En yüksek puanlı ilk altı aday sözlü sınava çağrılacak. Yazılı sınavın yüzde 50'si, sözlü sınavın yüzde 30'u, Ek I Değerlendirme formunun yüzde 20'si esas alınarak belirlenen puan üstünlüğüne göre ilk 3 aday Valiliğe sunulacak.

SÖZLÜ SINAVDA, YAZILI SINAV KONULARINDAN DA SORU SORULACAK, AĞIRLIĞI YÜZDE 50 OLACAK

Sözlü sınavda, "Yazılı sınav konularındaki bilgi düzeyi" de bir kez daha ölçülecek. Buradaki soruların ağırlığı yüzde 50 olacak.

MÜDÜR BAŞYARDIMCISI, MÜDÜR YARDIMCILARI ARASINDAN GÖREVLENDİRİLECEK

Yönetmeliğin 12. maddesine göre, "Müdür yardımcıları arasından, il milli eğitim müdürünün teklifi ve valinin onayı ile eğitim kurumu norm sayısı kadar müdür başyardımcısı" görevlendirilecek

8 YILINI DOLDURAN ROTASYONA TABİ TUTULACAK

Yönetmeliğin 14. maddesine göre; Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak görev yaptıkları eğitim kurumunda sekiz yıllık çalışma süresini tamamlayan yöneticilerin görev yerleri, hizmet puanlarının %70'i ile Ek I Yönetici Değerlendirme Formuna göre hesaplanan puanın %30'u alınarak belirlenen yer değiştirme puanı üstünlüğüne göre, tercihleri alınarak il içinde 5 inci maddenin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen şartı taşımak kaydıyla değiştirilir. Tercihte bulunmayan yöneticilerin yer değişiklikleri, 5 inci maddenin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen şartı taşımak kaydıyla, boş eğitim kurumlarına kurayla gerçekleştirilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber