1 Aralık tarihinden itibaren havayolu biletleri % 30 ucuzlayacak

Haber Giriş : 29 Kasım 2003 02:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1 Aralık tarihinden itibaren havayolu biletleri % 30 ucuzlayacak

Özel havayolu þirketlerinin de iç hat seferlerine baþlamasýyla, Aralýk ayýndan itibaren bilet fiyatlarýnýn yüzde 30 ucuzlamasý bekleniyor.

Bayram sonrasýnda havayollarýnda rekabet hýzlanacak. Bölgesel havacýlýk projesi kapsamýnda 9 Aralýk’ta Onur Havayollarý ilk seferini Ýstanbul-Kayseri arasýnda yapacak. Ýç hatlara özel havayolu þirketlerinin düþük fiyatlar ile girmesi ile Türk Hava Yollarý da 1 Aralýk’tan itibaren yüzde 30 daha ucuz olacak.

Havayollarındaki rekabet yolcuya olumlu yansıyacak. Bölgesel havacılık projesinin başlaması ile Fly Hava Yolları'nın ardından Onur Hava Yolları'da ilk seferini 9 Aralık'ta yapacak.

İlk sefer İstanbul-Kayseri olarak belirlenirken uçuş hatlarına daha sonra Diyarbakır, Erzurum, Van, Antalya ve Ankara'da eklenecek. Özel havayollarının uçuş fiyatlarının 69 milyon 950 bin ile 79 milyon 950 bin lira arasında olması bekleniyor.

İki hava yolunun ardından Orex ve MNG firmalarınının da sektöre girmesi bekleniyor. Özel havayollarının bu fiyatlar ile yolcu taşımasının ardından Türk Hava Yolları da rekabete uyum sağlamak için bayramdan hemen sonra 1 Aralık'ta fiyatlarını yüzde 30 oranında indirecek. Fiyat indirimi ile İstanbul-Ankara arasında seferler 100 milyon liraya düşecek.

Ulaştırma Bakanlığı, bölgesel havacılık projesinin tüm hatlara yayılması ile Türkiye'de uçakla ulaşımın karayoluyla rekabet edebilecek güce gelebileceğini düşünüyor

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber