ÖMSS Diyanet kadroları yeterlilik sınavından sonraya bırakıldı

1.994 kadro için yerleştirme işlemlerinin Diyanet İşleri Başkanlığının yeterlik sınavı sonuçları açıklandıktan sonraya bırakılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Şubat 2013 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÖMSS Diyanet kadroları yeterlilik sınavından sonraya bırakıldı

2013 yılı özürlü memur yerleştirmelerinde atama yapılacağı duyurulan (8115) kadronun (1994) adedi, Diyanet İşleri Başkanlığına ait din görevlisi (imam-hatip, müezzin- kayyım, kur'an kursu öğreticisi) kadrolarından oluşmaktadır.

Bilindiği üzere Diyanet İşleri Başkanlığı yukarıda belirtilen üç kadroya yapılan atamalarda “yeterlik belgesi” şartı aramaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan duyuruda; 2013 yılı yeterlik sınavı başvurularının 11 – 25 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılacağı, yeterlik sınavının yazılı aşamasının 17 Mart 2013 tarihinde gerçekleştirileceği belirtilmiştir.

Yazılı sınavdan sonra ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulamalı mülakat sınavı yapılacaktır.


*Diyanet'e yapılacak engelli ataması ertelendi


Engellilerin de atamalarının yapılabilmesi için bu sınava girerek yeterlik belgesine sahip olmaları gerekmektedir.

Bu üç kadroya yerleştirme işleminin mart ayında yapılması halinde, yeterlik sınavına giremeyen adayların yerleştirmesi ve ataması yapılamayacaktır.

Mümkün olduğunca çok sayıda engelli adayın ilan edilen kadrolara atamasının yapılabilmesi için yukarıda bahsi geçen (1.994) kadro için yerleştirme işlemlerinin Diyanet İşleri Başkanlığının yeterlik sınavı sonuçları açıklandıktan sonraya bırakılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir.

Bu durumda mart ayında yerleştirilecek engelli sayısı (6.121) olacaktır.

Din görevlileri için yerleştirme işlemi de ÖSYM sınav takvimi de göz önünde bulundurularak daha sonra belirlenecek bir tarihte yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber