Milli eğitim müdürü 'taciz'den tutuklandı

Haber Giriş : 06 Aralık 2005 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın Etimesgut İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, 12 yaşındaki öğrencisine makam odasında tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. İddiaları yalanlayan müdür, "Derslerine yardım ediyordum" dedi.

Başkentte akıllara durgunluk veren taciz skandalı yaşandı. Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Şube Müdürü olarak görev yapan, 2 çocuk babası 53 yaşındaki D.Y., 12 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi E.Ü.'ye makam odasında cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı. 20 yıl boyunca Kırşehir'in Kaman ilçesine bağlı köylerde öğretmenlik ve okul müdürlüğü yapan, 1990'dan itibaren Fransa'da 6 yıl Türkçe ve Türk Kültürü Dersleri öğretmeni olarak görevlendirilen, 7 yıldan bu yana da Etimesgut'ta Milli Eğitim Şube Müdürü olan müdür D.Y., taciz suçlamasıyla tutuklanarak Ulucanlar Cezaevine konuldu.

DERS VERİYORDU
Müdür, ailece görüştüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalışan temizlik işçisinin kızı E.Ü.'ye tacizle suçlanıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Yılmaz'ın aileye uzun süredir maddi yardımda bulunduğunu, derslerine destek olduğunu belirtiyor. 53 yaşında ve bir çocuğu da öğretmen olan Yılmaz'ın, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bahçesinde bulunan Kadri Suyabakan İlköğretim Okulunda 6'ncı sınıf öğrencisi E.Ü.'yü sık sık derslerine yardımcı olacağım' diyerek odasına çağırdığı öne sürülüyor. İddialara göre, geçen hafta cuma günü, Şube Müdürü Yılmaz E.Ü.'yü yine odasına çağırdı ve elle tacizde bulunmaya başladı. Bu sırada E.Ü.'nün erkek kardeşinin de aralarında bulunduğu 4 kişi olayı camdan gördü.

'YARDIM ETTİM'
Bunun üzerine iki kardeş durumu ailesine aktardı. Öğrencinin ailesi de Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçeyle başvurarak Müdür hakkında şikâyetçi oldu. Savcılığın talimatıyla Eryaman'da oturan Müdür D.Y. polis tarafından gözaltına alınarak ifadesine başvuruldu. Sorguda D.Y.'nin suçlamaları kabul etmediği ve "Ben tacizde bulunmadım. Derslerine yardım ediyordum" diyerek kendisini savunduğu öğrenildi. Daha sonra Sincan Adliyesi'ne çıkartılan Yılmaz tutuklanarak Ulucanlar Cezaevi'ne konuldu. İki çocuğu bulunan Şube Müdürü'nün sabıkası yok. Soruşturmayı yürüten Sincan Cumhuriyet Savcılığı, olaydan sonra psikolojisi bozulan E.Ü.'yü tedavi görmesi için hastaneye sevk etti.

15 YILLA YARGILANACAK
Sincan Cumhuriyet Savcısı Halil Maçkaya olayla ilgili iddianame hazırlamaya başladı. İddianamede, küçük yaşta çocuğa cinsel taciz ve istismar gerekçesiyle müdür hakkında 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenmesi bekleniyor.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber