Bu size yakışmadı Sayın Bakan

Sayın bakanı ilk görenler yada konuşmalarını dinleyenler aynen şu yorumu yapmaktadırlar. “Çok babacan birine benziyor. “

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Mart 2013 00:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu size yakışmadı Sayın Bakan

Sayın bakanın sözünün arkasında durarak yönetmeliği bugün çıkarmış olmasını da olumlu karşılayabiliriz fakat bu yönetmelikle yönetici atamak da sisteme sağlıklı bir yapı oluşturmak da mümkün değildir.

Sayın bakan TRT'deki röportajınızda “Pis bir gerçek güzelim teoriyi berbat edebilir” demiştiniz. Bu sözün güzelliğinden çok söyleyen anlamlıydı bizim için…

Sayın bakan bir yönetmeliğe daha doğrusu bakanlıktaki ilk yönetmeliğinize imza attınız. Attığınız yönetmeliğin ne anlama geldiği, konunun geçmişinin ne olduğu konusunda bilgilendirildiniz mi bilmeyiz ama biz dilimiz döndüğünce açıklayalım size.

Öncelikle söyleyelim ki yürürlükten kaldırdığınız 13/08/2009 tarihli yönetmelik yıllarca yapılamayan yönetici atamalarındaki kaosa son vermek amacıyla sendika ve bakanlığın ortak olarak hazırladığı bir yönetmelik idi. Siz bu imza ile bu mutabakatı da yıkmış oldunuz.

Siz göreve geldiğiniz ilk günlerde “bana genel müdürlük teklif edildi tecrübem yok diye kabul etmedim” derken attığınız imza ile insanların kariyer ve liyakatlerini iki dudak arasındaki sözlü sınava tercih etmiş oldunuz.

Siz akademisyen kimliğiniz ve bulunduğunuz bakanlığın eğitim bakanlığı olması nedeniyle akademik çalışmalara öncelik vermeniz gerekirken yapılan doktorayı maksimum 2 puanla sınırlayan, sözlü sınavı ise 30 puana kadar yükselten bir mevzuata imza attınız.

Tüm bunlardan daha elim ve daha vahim olan ise, imza attığınız yönetmelik aylardır hazırlanamayan ve her defasında ertelenip bugünlere kadar getirilen yönetmelik maalesef acemice hazırlanmış ve teknik hatalar barındırmaktadır. Örneğin müdür başyardımcılığı yöneticilik olarak tanımlanmazken puanlamada puan verilmesi, müdürlüğe puan dahi verilmemesi gibi…

Bu hatalara imza atarak ilk imzanızda eleştiri oklarını üzerinize çektiniz.

Sayın bakan bu bakanlığı kiminle ve nasıl yöneteceğinizi söyleyecek değiliz fakat görünen köy kılavuz istememektedir. Bu kadro ile devam ederseniz sadece siz değil eğitimin tüm paydaşları zarar görmeye devam eder. Bu sadece yönetici atamayla da sınırlı değil. Eğer siz kör topal ya da çolak bir şekilde devam etmek istiyorsanız siz bilirsiniz.

Bu yönetmelik adına da adınıza da yakışır bir yönetmelik değildir.

Bu yönetmeliğin adı Yönetici atamamadan öteye birilerini yönetici atama yönetmeliğidir.

Bu yönetmelik yönetici atama sürecini geciktirmenin gerekçesini de açıklar niteliktedir.

Bu yönetmelik eğitimcileri de onların temsilcilerini de yok sayma yönetmeliğidir.

Bu yönetmelikle kariyeri ölçemezsiniz, bu yönetmelikle sizin tecrübesiz olduğunuz için genel müdürlüğü kabul etmediğiniz anlayışı yerleştiremezsiniz. Bu anlayışın bakanlıkta bulunmadığını anlamanız için bakanlık binasını bir dolaşıp üst düzey bürokratlarınıza bakmanız yeterlidir. Daha sonra illere ilçelere hatta okullara bakınız.

En çok merak edilen konu (ki bu sayın bakana verilen primi belirleyecektir.) bu yönetmelik hakkında bakan detaylı bilgiye sahip midir? Atılan imzanın arkasında durularak savunulacak mıdır?

Bu sorunun cevabının kısa sürede verilmesi ve garabetten kısa sürede dönülmesi ümidiyle, ben bu yönetmeliğe gece TWİTTER'da da yazdığım gibi; “Ben bu yönetmeli k için; Sözün bittiği eğitimin, kariyerin, liyakatin hiçe sayıldığı anlayışın, acemiliklerin, hırsın ve aczin ürünü diyorum.”

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber