Engelli kızıyla yalnız yaşayan kadının emekli maaşını çaldılar

Yalova'da engelli kızı ile birlikte yalnız yaşayan Müyesser Yavuz'un evine giren hırsız emekli maaşını çalarak kayıplara karıştı. "Bir ay boyunca o maaşla geçiniyoruz" diyen kadın, "Ne olur maaşımı geri getir" diye hırsıza seslendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2013 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelli kızıyla yalnız yaşayan kadının emekli maaşını çaldılar

73 yaşındaki Müyesser Yavuz, yıllardır engelli kızı Zeynep Yavuz ile birlikte yalnız yaşıyor. Tek geçim kaynakları aldığı 700 TL'lik emekli maaşı olan yaşlı kadın, geçtiğimiz gün evine giren hırsızın emekli maaşını çalarak kayıplara karışması üzerine perişan oldu. Bütün bir ay boyunca aldığı 700 TL'li emekli maaşı ile hayatlarını idame ettirdiklerini dile getiren kadın ne yapacağını şaşırdı. Tek çareyi maaşını çalan hırsıza seslenmekte bulan yaşlı kadın, "Bir akrabamın cenazesi vardı. Kızımla oraya okumaya gitmiştik. Akşam eve geldiğimizde kapımızı açamadık. Hırsız evin arka balkonundan içeri girmiş ve giriş kapısının sürgüsünü içerden kapattığı için eve giremedik. Biz de evimize girmek için arka tarafı dolandık. Kızımı balkondan çıkardım eve girmesi için. Baktım kızım feryat etti, 'Anne, evimize hırsız girmiş, her tarafı dağıtmış' dedi. Elbise dolabında sakladığım, benim bütün gelirim olan 600 liramı ve bir hayırseverin sara hastası kızıma verdiği 100 lirayı almışlar. Evimizin her tarafını dağıtmışlar" dedi.

Eşinin 15 yıl önce öldüğünü ve tek geçimlerinin aldıkları emeklilik maaşı olduğunu belirten Yavuz, "Şu an evde hasta kızımla yaşıyoruz. Bütün gelirimiz aldığımız o paraydı, o da yeni 600 lira olmuştu. Beş kuruş başka yerden gelirimiz yoktu. Onun için çok mağdur durumdayım. Eğer vicdanları varsa paramı derhal geri getirsinler. O parayla iki kişi bir ay geçiniyoruz" dedi -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber