İlköğretim öğrencilerine oyunla YTL eğitimi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2005 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlköğretim öğrencileri Yeni Türk Lirası'nı (YTL) 2006 yılına kadar Matematik dersinde oyunla öğrenmeye çalışıyor.

1 Ocak 2006 tarihinden itibaren TL'nin kullanımdan kalkacak olması nedeniyle ilköğretim okullarının 2 ve 3'üncü sınıflarının Matematik derslerine iki saatlik TL-YTL dönüşümü dersi konuldu.

Örnek paralarla TL'nin YTL'ye dönüşümünü ?Marketçilik? oyunu ile eğlenceli bir şekilde öğrenmeye çalışan öğrenciler, evlerinde hazırladıkları maket meyveleri YTL ile alıp satarken, fiyatın kaç TL olduğunu da belirtiyorlar.
Bir ilköğretim okulunun ikinci sınıf öğretmeni Ayşe Çığşar, çok sayıda kişinin aylarca öğrenmekte güçlük çektiği TL-YTL dönüşümünün iki saatlik eğlenceli müfredatta çocuklara başarıyla öğretildiğini kaydetti.

Çığşar, bu eğitim-öğretim döneminde öğrencilere gönderilen ders kitaplarında problemlerde TL'nin de kullanıldığını, bol sıfırlı bu para biriminin öğrencileri zorladığını ifade ederek, gelecek eğitim-öğretim döneminde sadece YTL kullanılacak olmasının öğrencileri hem bu zorluktan kurtaracağını hem de yeni para birimine daha kolay adapte olmalarını sağlayacağını belirtti.

SORUN YKr'DE

Çığşar, dersteki iki saatlik ?marketçilik? oyununda öğrenilen TL- YTL farkının ilerleyen haftalarda daha da pekişeceğini belirterek, ?Bu ders öğrencilerin matematik kabiliyetlerinin, alışveriş becerisinin artmasını da sağlıyor. Çocuklar TL-YTL dönüşümünde pek zorlanmıyorlar, ancak YKr hesaplamaları kuruşa alışkın olmadıkları için doğal olarak zor oluyor. YKr'yi de yılbaşına kadar problemlerde sık sık işleyerek TL'nin kullanımdan kalkacağı 2006 başına kadar eğitimimizi tamamlamış olacağız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber