Fethiye'de kent kart ücreti düşürüldü

Fethiye Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısında belediye otobüsleri kent kart ücreti 12 TL’den 5TL’ye düşürüldü. Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Veli Pabuşçu ile arkadaşlarının verdiği dilekçe belediye meclisinde görüşülüp oy birliği ile kabul edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2013 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fethiye'de kent kart ücreti düşürüldü

Fethiye Belediye Başkanı MHP'li Behçet Saatcı başkanlığında toplanan Belediye Meclisi Mart ayı olan toplantısında bir dizi karar aldı. Zaman zaman kahkahalı şekilde geçen toplantıda bağımsız Meclis Üyesi Veli Pabuşçu ve arkadaşlarının verdiği kent kart ücretinin düşürülmesi görüşüldü. Kart bedelinin 5 TL'ye indirilmesi, kent kartı 12 TL'den alanların mağdur olmamaları için ödedikleri miktarın kontör olarak karta yüklenebilmesinin yanı sıra kent kart kullanımını arttırmak içinde yüzde 10 indirim sağlanması görüşülüp, oy birliği ile kabul edildi.

Fethiye Belediye Meclisi toplantısında belediyeye ait mezbaha tesisinin 10 yıl süreyle kiraya verilmesi ise oy çokluğu ile kabul edildi. Ak Partili Belediye Meclis Üyelerinin süre uzun diyerek muhalefet etmesine rağmen Fethiye Belediye Mezbahası'nın 10 yıllığına ihale ile kiralanması kabul edildi. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye'den kasapların mezbahayı ihale ile kiralamak istediğini belirtip, Büyükşehir Yasası yürürlüğe girdiğinde yine kiralama işinin meydana gelebileceğini, kurban kesim ücretlerinin belediye tarafından kararlaştırılacağını söyledi.

Toplantıda on üç ilde Büyükşehir Belediyesi 26 ilçe kurulması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun uyarınca bağlanacak olan belde belediyelerin personel toplu sözleşmeleri, satış işlemleri ve borçlanmalarına ilişkin taleplerde görüşüldü. MHP'li Talaş, “Fethiye Belediyesi kendi gücüyle, bütçesiyle bu işlemi yapabilecektir. Personelle ilgili dengelerin bozulmasına neden olabilir. Anayasa mahkemesinden gelecek kararda önemli” derken, Ak Partili Selehattin Kayaman; “Kendi bütçesi doğrultusunda ne yaparsa yapsın borç bırakmasınlar” derken, bağımsız belediye Meclis Üyesi Veli Pabuşçu, “Elimizdeki kaynakları kendimiz değerlendirelim. Gelecekte hangi belediye yönetecekse o değerlendirsin” dedi.

Toplantıda Karaçulha Belediye Başkanlığı mülkiyetinde bulunan Çalıca Mahallesi Mevkii'ndeki 5 bin 929 metrekarelik parsel ile Cumhuriyet Mahallesi Mezarkırı Mevkii'nde 6 bin 144 metrekarelik parselin satış talebi de görüşülüp reddedildi. Bu maddenin görüşülmesi sırasında söz alan bağımsız Belediye Meclis Üyesi Veli Pabuşçu; “Sata sata belediyenin arsası kalmadı. 15 yıl içinde belediyenin arsalarını sattınız. Bari oradakilere sahip çıkalım” dedi.

Veli Pabuşçu bir diğer gündem maddesi görüşülürken de “Türkiye'de para ödenerek geçilen tek tünel Göcek Tüneli, Karadeniz'i dolaşıp geliyorsunuz daha uzun tünellerden geçiyorsunuz bir kuruş ücret ödemiyorsunuz” diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber