Öğrenciler eylemden, güvenlikçiler müdahaleden vazgeçmiyor

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) Atatürk Kültür Merkezi (Akm) salonunun tiyatro oyunu için kendilerine verilmemesini protesto etmek amacıyla Rektörlük önünde 4 gündür oturma eylemi düzenleyen bir grup kız öğrenciye, özel güvenlik görevlileri üçüncü kez müdahale etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Mart 2013 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenciler eylemden, güvenlikçiler müdahaleden vazgeçmiyor

Ktü Kadın Kolektifi üyesi bir grup kız öğrenci, Atatürk Kültür Merkezi salonunun tiyatro oyunu için kendilerine verilmemesini protesto amacıyla Rektörlük önünde geçen salı oturma eylemi başlattı. Öğrencilere eylem başladıktan sonra iki kez müdahale ederek ellerindeki pankartı almak isteyen özel güvenlik görevlileri dün akşam saatlerinde de yine müdahalede bulundu.

Oturma eylemlerini devam ettiren 12 kişilik öğrenci grubu, bina karşısında bulunan demir direklere 'Akm'yi istiyoruz, alana kadar gitmiyoruz' yazılı pankart astı. 'Demokrat rektör nerede?', 'Rektör defol, üniversiteler bizimdir' sloganları atan öğrencilere bir süre sonra yaklaşık 15 özel güvenlik görevlisi müdahale etti. Öğrencilerle pankartı kaldırmak isteyen güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Bazı öğrenciler yere düşerken, güvenlik görevlileri ve kız öğrenciler birbirlerine vurmaya çalıştı. Öğrenci grubu daha sonra Rektörlük binası giriş kapısı önünde oturma eylemelerine devam etmek istedi. Görevliler, öğrencilere yine müdahale etti. Bazı öğrencilerin kamerayla görüntüledikleri kargaşa bir süre sonra sona erdi ve öğrenciler dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber