Seyyar çekirdekçilik tarih oluyor

Bir zamanların aranılan gözde mesleği halk arasında karaduman olarak bilinen seyyar olarak satılan çekirdekçilik artık tarih oluyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2013 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Seyyar çekirdekçilik tarih oluyor

Hayrabolu'nun son çekirdekçilerinden Yaşar Başkır yaptığı açıklamada, yaz mevsiminde çekirdekçilik yaparak geçimini sağladığını, çay bardağıyla elle yaptığı külahlara koyarak müşterilere verdiği çekirdekçiliğin de

artık yok olan meslekler listesinde yerini aldığını ifade ederek şunları söyledi;" Geçmişte yaz mevsiminde, çekirdekçilikle bir yıl geçiniyorduk. Ama artık bu olmuyor. Geçmişte günde bir teneke çekirdek satarken, şimdilerde bir tenekeyi iki-üç günde zor satıyoruz. Önceden vatandaşlar fırınlarda taze kavrulmuş ayçekirdeği ve kabak çekirdeği için seyyar arabamızın önünde kuyruğa girerdi. Ancak şimdilerde hazır ambalajlı ürünlerin çıkmasıyla bizim işler büyük sekteye uğradı. Özellikle genç nesil bizden çekirdek almaz oldu. Orta kuşak ve üstü hala bu geleneği sürdürmeye çalışıyor. Kısa bir süre sonra seyyar çekirdekçilikte tarih olacak."

Başkır, kendisinden başka bir-iki çekirdekçi olduğunu, yurtiçinden birçok yere ve yurt dışına müşterilerinin çekirdek aldığını belirtti.

Başkır, ay çekirdeğinin bardağını 50 kuruşa, kabak çekirdeğini ise 1 TL'ye sattığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber