Başbakan Erdoğan Balıkesir'de gazi ile tartıştı

Başbakan Erdoğan: "Gazi olabilirsin ama.."

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Mart 2013 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de yaptığı açılışların ardından STK temsilcileriyle bir araya geldi. Erdoğan yaptığı konuşmada çözüm sürecinden bahsederken salonda bulunan bir gazi ile polemik yaşadı.

Erdoğan terör sorununa değindi. ''Ateş düştüğü yeri yakarken kimse kalıcı bir adım atamadı. 10 yıldır ülkemize hizmet ediyoruz. Biz ne zaman terör işini çözmeye kalksak önümüze büyük engeller çıktı. Hep karşımıza sabotajlar ve provaksyonlar çıktı, ama geri adım atmadık. Biz bu işe yüreğimizi koyduk ve Allah'ın izniyle de yürüyoruz.'' dedi.

VATANDAŞ TEPKİ GÖSTERDİ: "BU NE DEMEK OLUYOR"

Tam bu sırada gazi olan bir vatandaş Erdoğan'a, "Bebek katiliyle masaya oturuyorsunuz. Bu ne demek oluyor?" deyince Başbakan da tepki gösterdi sözlerine şöyle devam etti.

ERDOĞAN: "BU İŞLER OLMAZSA BARIŞ GELMEZ"

''Bir arkadaş bebek katiliyle masaya oturmak diyor. Bu aynı kafadır. Dünyanın neresine giderseniz gidin istihbarat mensuplarıyla bu tür görüşmeler var. Bu işler olmazsa barış gelmez. Benim istihbarat görevlilerim gidecek, görüşecek tabi. Biz anaların gözyaşı dinecek diyoruz. Başka türlü bunu durduramazsın. Öcalan'ı İmralı'ya ben koymadım. Anasol-M hükümeti yerleştirdi.

İsabetli de olmuştur. Bir F tipinde olsa büyük olaylar çıkacaktı. Şu an avukatlarıyla görüştürmüyoruz. Yalan yanlış bilgiler çıkmasın diye. Ama ailesiyle görüşüyor. Buradan bir çıkış olacaksa biz bu yolu deneriz ve bunu ertelemeyiz. Bir çözüm yolu varsa biz bunu sonuna kadar zorlarız.''

GAZİ OLABİLİRSİN AMA..

Erdoğan'ın sözleri üzerine salondan "Ben gaziyim" sesi yükseldi. Ardından Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti. ''Bir defa şu hiç şık değil. Gazi olabilirsin eyvallah bu bir şereftir onunla övün ama gazi olmayı istismar etmeyelim. Ne istiyoruz? Bu toplumda şehitlerimiz, gazilerimiz mağdur olmasın. Bunları görelim bunu istismar etmeyelim. Önüne gelen herkes gazi- şehit derneği kuruyor. Bu istismar edilirse saygı da kaybedilir.'' diyerek tartışmaya son noktayı koydu.

İşte Erdoğan'ın Balıkesir'deki konuşmasının ayrıntıları

''BALIKESİR BİR SONRAKİ DÖNEME BÜYÜKŞEHİR''

Bu gezilerimizde öncelikle büyükşehir olan şehirlerle buluşuyoruz. Vatandaşlarımızla konuşarak onların sorunlarını dinliyoruz. Toplamda Balıkesir'e 43 farklı kalemde 388 liralık hizmeti kazandırdık. Bu eserleri kazandıranları tebrik ediyorum.

Balıkesir'i elimizden geldiği gibi büyütmeye çalışıyoruz. Bor ve zeytin üzerine Balıkesir'i inşaa ediyoruz. Bor denince akla Türkiye geliyordu. Ama biz bunu ham madde olarak satıyorduk. 10 yılda yaptığımız çalışmayla bunu ham madde olarak satmamak için uğraşıyoruz. Balıkesir öteki döneme büyükşehir olarak girecek. Daha iyi hizmet alması için uğraşıyoruz.

''İMAR BÜTÜNLÜĞÜ GELSİN''

Bakın İstanbul'da belediye başkanlığı yaptığım zamanki sıkıntıları yaşamak istemiyorum. Merkezde iyi taşrada kötü hizmet olmaz.

Örneğin; Rize Belediyesi bu Rize Belediyesi değil, Merkez ilçe belediyesi demek. Kimse kimseyi aldatmasın. Rize'nin mimarisine bu belediye mi hakim hayır.

Düşünün Balıkesir Belediyesi sadece çevresindeki Belediyelere müdahale edebilir. Bu da imar bütünlüğü getirmez. Biz de diyoruz ki; buralara imar bütünlüğü gelsin.

İl özel idareleriyle bu işi çözemezsiniz. İl özel idaresi sadece Ankara'ya hesap vermek zorundadır. Ama belediye başkanına bunu yapamazsın. Halk hesap sorar. Balıkesir'de her alanda büyük yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Ama hala yeterli değil. Toki ile 6600 konut inşaa ettik. Bizim iktidarımızdan sonra Balıkesir 483 km duble yola sahip oldu.

''BALIKESİR-İZMİR 1 SAATE İNECEK''

Özellikle madencilikte yaptığımız hamlelerle Balıkesir'i büyüttük. Buranın çehresini değiştirdik. İstanbul - İzmir otoyoluna dün havadan baktım. Muazzam. 10 yıl önce yapılamayacak işleri AK Parti iktidarı yapıyor. Bu yol bittiği zaman İstanbul - İzmir 3 saate inecek. Balıkesir - İzmir 1 saate inecek. Bu bir aşk ve sevda meselesidir. Rehavete, yorgunluğa, yılgınlığa yer vermeden çalışacağız.

Türkiye 10 yılda tarihi rekorlar kırdı. İç ve dış politikada yapılamaz işler yapıldı.

Türkiye'yi güven ve istikrarla büyüttük. Bu bizim sırrımızdır. Bu güven ve istikrar sayesinde küresel ekonomik güçler Türkiye'ye yatırıma geldi. Sermaye uygun zemini arar o da Türkiye oldu.

''KORKAKLAR SORUN ÇÖZEMEZ''

Biz birlik ve beraber kardeşlik gücümüzle bu hale geldik. Geldiğimiz ulaştığımız seviyeleri yeterli bulmuyoruz. Ancak bizim millet olarak şunu öğrenmemiz lazım:

Türkiye sorunlarının üstünü kapatarak hedeflerine ulaşamaz. Biz düğümleri aştıkça çıtamızı yukarılara taşıyabiliriz. Sorunlar karşısında korkak olanlar sorunu çözemezler.

Biz şuna inanıyoruz; sorun ne kadar büyük olursa olsun; sırtınızı Allah'a dayayıp milletin hayır duasını alıyoruz.

Terörün üzerine samimiyetle gidilmedi. Hiçbir hükümet risk almak istemedi. Oy, tahrik, denildi.

Ateş düştüğü yeri yakarken maalesef kimse kalıcı bir adım atamadı. 10 yıldır ülkemize hizmet ediyoruz. Biz ne zaman terör işini çözmeye kalksak önümüze büyük engeller çıktı. Hep sabotajlar, ve provaksyonlar çıktı, ama geri adım atmadık.

''BİZ BU İŞE YÜREĞİMİZİ KOYDUK''

Biz bu işe yüreğimizi koyduk ve Allah'ın izniyle yürüyoruz. Ana muhalefetin parti başkanı bizimle görüşme talebinde bulundu. Biz de randevu verdik. Geldiler görüştük. 3 arkadaşımızla bir öneri paketi diye gazetlere pazarlandı.

Kılıçdaroğlu bu öneri midir? Tespit midir? Hayır tespittir dedi. MHP size randevu verdi mi? Hayır umudunuz var mı yok mu?

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ'YE ELEŞTİRİ

Sayınız, sayımız anayasayı değiştirmeye yeter. Samimi olacağız, dürüst olacağız. İpe un sermek yok. 3 arkadaşınız var 3 arkadaşımız var. Ne yapacaksa yapalım ve yolumuza devam edelim.

Sayın "Çebi bu iş 2-3 ayda olmaz" dedi. Hala dönmediler. Diğer tarafta MHP'de küfür ve hakaretten başka bir şey yok. Sen neyin partisisin? Sen bu ülkede neden varsın? Böyle bir mantık olabilir mi? 3 kez randevu istedim vermediler. Sen kimsin bulunmaz Hint kumaşı mısın? Ben senden randevu istiyorum sen ipe un seriyorsun. Muhalefet güçlü olsun istiyoruz ama yok.

''SEN BİZİ DİNLEMİYORSUN''

Genel af çıkacak mı? Sen bizi dinlemiyorsun. Böyle bir şey yok. Bir kimsenin öldürenini ben affedemem. Benim böyle yetkim yok. Bunu söyledim ana muhalefet Şeriat istiyorlar dediler. Ben olaya böyle bakıyorum. Birini öldürmüşsün onu affedecek cezayı verecek onun ailesidir.

Geçen bir bayanı 8 yerinden bıçaklayan adam mahkemenin bir kapısından giriyor bir kapısından çıkıyor. Ben bunu anlamıyorum. Bu nasıl bir adalettir diyorum: Erkeklerin bağımsızlığından kaynaklı bir olgu.

Kadını öldür trafik kazasındaki gibi diğer kapıdan çık.

''TERS BİR ŞEY YAPARSAK SEYİT ONBAŞI'NIN YÜZÜNE BAKAMAYIZ''

Balıkesir bir şehitler diyarıdır. Bakın 1916'da hiç mezun vermemiş bir şehirdir. Balıkesir mücadelenin sembolüdür. Ters bir şeyler yaparsak Seyit Onbaşı'nın, Hasan Basri Çantay'ın yüzüne bakamayız.

Bakın ben hep şundan bahsettim. Balıkesir'de doğan bir çocuğun kulağına okunan ezanla Van'da okunan ezan aynı.

Balıkesir'de Seyyit Onbaşı'nın yanında Vanlı Mehmet'in mezarı var. Demek ki bazı yanlışlar var. Bu kardeşleri düşman edenlere dur demeyecek miyiz? Balıkesir evlat acısını bilir. Balıkesir Çanakkale'yi iyi bilir.

Geçen Taş Mektep'i izliyorum. Kayseri'deki sultaniden çıkanların bir daha dönememesini izledim. İşte Çanakkale'de tek bir amaç için toplanmışlar. Büyütüp mürüvvetini görmek için yetiştirdiğimiz evladımızın kanı daha ne kadar akacak. Muhalefet bunlara hayır diyor. Her şeye hayır diyorlar. Siz ne istiyorsunuz. Bir projeyle gelin. Sizin projeniz var? Açıklayın. Biz iktidara gelince açıklayacağız. Ya olamazsan. 30 yıldır hiçbir şey yapmıyorlar. Bu mudur sizin yaptığınız siyaset. Kendi uydurdukları yalana inanıyorlar. Balıkesir'e gelin okulları, hastaneleri görün bizim vatan sevgimizi onlar anlatıyor. Gidin Balkanlara ecdadımızın eserlerine nasıl sahip çıktığımızı göreceksiniz. Mostar gitmişti, Ayağa kaldırdık. Derdimiz ecdadımızın tarihine sahip çıkmaktır. Bu ülkenin pasaportunun, parasının itibarını düşünüyoruz.

''BU ÜLKE 3 RAKAMLI ENFLASYONU GÖRDÜ''

Afedersiniz 1 milyona tuvalete gidiyorduk. 6 sıfır atacağımızda enflasyon patlar dediler. Ne oldu patladı mı? Bu ülke üç rakamlı enflasyonu gördü. Şimdi %6'larda. Biz paramızla Rusya'yla iş yapıyoruz. Kur baskısından paramızı kurtaracağız.

''ANNELERİN AĞIDINI DURDURACAĞIZ''

Bu çözüm sürecinde sadece dedikoduyla hareket ediyorlar. Son noktayı evelAllah biz koyarız. Son sözü milletimizin eliyle biz söyleriz. Oy avcıları boşuna çırpınıyorlar. Biz Allah'ın izniyle bu işi çözecek ve şaha kalkmaya devam edeceğiz.

Annelerin ağıdını durduracağız. O annelerin dualarıyla 2023'e farklı bir şekilde gireceğiz.

Balıkesir'e güveniyor ve diğer tüm illere örnek olacağına inanıyorum

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber