Öğretmen folklorcüler büyük alkış aldı

HAKKARİ'de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen kulüpler arası halk oyunları yarışmaları büyük çekişmeye sahne oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Mart 2013 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmen folklorcüler büyük alkış aldı

Folklor yarışmalarında en büyük ilgiyi Şemdinli Spor Kulübü adına yarışan öğretmenler gördü.

Kapalı spor salonunda gerçekleştirilen ve 17 ekibin katıldığı yarışmalara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Ekipler birinci olmak için bütün çabalarını ortaya koyarken, Şemdinli Spor Kulübü adına sahneye çıkan öğretmenler, Hakkari yöresine ait oyununları eksiksiz sergiledi. 7'si kadın öğretmen 14 kişilik ekibin gösterisi yarışmaları izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Ekipte yer alan ve 1,5 yıldır Şemdinli Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nda görev yapan Zonguldak'lı Derya Boybey, yarışmalara 2 aylık bir çalışmayla hazırlandıklarını söyledi. Hakkari ve Şemdinli yöresine ait oyunları öğrenirken çok zorladıklarını belirten Boybey şöyle dedi:

"Ekipteki bayanlar, benim gibi Türkiye'nin diğer illerinden gelip Şemdinli'de görev yapıyorlar. Erkekler Şemdinlili. Ekibimizdeki Şemdinlili'ler oyunları öğrenmemiz için bize çok yardımcı oldular. Buradaki amacımız birbirimizin kültürünü öğrenerek kardeşliği pekiştirmek."

4 ayrı katigoride yapılan yarışmalar sonunda Miniklerde birinciliği Yüksekova Esenspor, Yıldızlarda Yüksekova Belediye Spor, Gençlerde Hakkari Ticaret Lisesi, Büyüklerde Hakkari Yunus Emre İlköğretim Okulu aldı. Büyükler kategorisinde yarışmaya katılan Şemdinli Spor Kulübü adına yarışan öğretmeler ise 4'üncü oldu. Yarışmalarda birinci olan ekipler gelecek ay Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde yapılacak bölge birinciliği yarışmalarında Hakkari'yi temsil edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber