MEB davaları kaybediyor, uygulamaları değiştirmiyor

Milli Eğitim Bakanlığı uygulamaları hakkında açılan davalar sonucunda yargı kararlarının gereğini yerine getiren Bakanlık; yargı kararının gerekçelerini, yeni hazırladığı mevzuat düzenlemelerinde dikkate almıyor. Bu uygulama bariz bir biçimde yönetici atama yönetmeliklerinde göze çarpıyor. Bunun sonucunda açılan davalarla iptal edilen yönetmelikler ve atamalar eğitim öğretimi olumsuz etkiliyor. Kamu zarara ugratılıyor. Bunu bizzat MEB kendi eliyle yapıyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Mart 2013 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB davaları kaybediyor, uygulamaları değiştirmiyor

MEB davaları kaybediyor ama uygulamaları değiştirmiyor

Milli Eğitim Bakanlığı uygulamaları hakkında açılan davalar sonucunda yargı kararlarının gereğini yerine getiren Bakanlık; yargı kararının gerekçelerini, yeni hazırladığı mevzuat düzenlemelerinde dikkate almıyor.

Bu gerekçelerin dikkate alınması daha az davalar açılmasına neden olacak. Dolayısıyla yargı kararları sonucunda oluşan bilgi birikimi neticesinde sorunsuz bir mevzuat düzenlenmesi oluşacaktır. Fakat Yargı kararının gerekçeleri dikkate alınmadan yapılan yeni düzenlemelere açılan davalar sonucunda da sürekli tekrarlayan bir atama iptalleri yaşanmakta. Bu durumdan; atamaları iptal edilen personel ve eğitim öğretim olumsuz etkilenmektedir.

Sürekli dava kaybeden kurum ne yapmalı?

Yargı kararları sonucunda oluşan bilgi birikimi neticesinde sorunsuz bir mevzuat düzenlenmesi yapmalıdır.

"Sürekli dava kaybeden kurum ne yapmalı?" haberimiz için tıklayınız.

İdarenin zaten davaların açılmasını önlemek, devleti zarara uğratmamak adına, Anlaşmazlıkları önleyici hukuki tedbirleri zamanında almak, uyuşmazlıkların sulh yoluyla çözümü konusunda mütalaa vermek adına 1 Kasım 2011 tarihinde yürürlüğe giren 659 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) nin "Adli uyuşmazlıklarda sulh" başlıklı 9. maddesine göre İdareler, kendi aleyhlerine dava açılacağını veya icra takibine başlanılacağını öğrenmeleri durumunda da karşı tarafı sulhe davet edebilirler. Sulhe davet, uyuşmazlığın tarafı olan gerçek veya tüzel kişilerce de yapılabilmektedir.

Son 10 yılın yönetici atama yönetmeliği tarihi MEB, Yönetici değerlendirmede davaları kaybediyor

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber