Zabıtaya yönelik saldırılar İzmir'de protesto edildi

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜMBELSEN), son günlerde artan zabıta personeline yönelik saldırıları kınadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2013 23:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zabıtaya yönelik saldırılar İzmir'de protesto edildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapan TÜMBELSEN İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Yaşar Gül, zabıtanın zor koşullarda çalışmalarına rağmen gerçek emeklerinin çok altında ücret aldığını belirterek "Görevleri sırasında her türlü şiddete maruz kalarak hakarete tacize uğrayan yaralanan sakat kalan zabıtalar masa başında çalışan kamu emekçisiyle aynı kapsamda değerlendirilmektedir. Zabıta emekçilerine ne bir yıpranma hakkı ne de herhangi bir nakdi tazminat verilmektedir. İşporta ile mücadelenin de sadece zabıtaya yüklenmesi doğru değildir" dedi.

Zabıtanın riskli koşullarda canını ortaya koyarak işini yapmaya çalıştığını belirten Gül, şunları söyledi: "Sürekli dış mekanda görev yapan zabıtaya ek ödeme yapılmalı. Hukuksal destek sağlanmalı. Haftalık ve günlük çalışma saatleri belediye başkanlarının inisiyatifinden çıkarılarak 657'ye göre 40 saate indirilmeli. Yıllık izin ve her türlü raporda mesaileri kesilmemelidir. Görevde yükselme sınavları düzenli yapılmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber