5 günlük haritalı hava tahmini

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Mart 2013 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 günlük haritalı hava tahmini

Meteoroloji'den yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Hakkari çevrelerinde aralıklarla kar yağışına neden olması bekleniyor. Ülke genelinde görülecek kuzeyli rüzgarlarla birlikte hava sıcaklığındaki hissedilir derecedeki düşüşler nedeni ile kuzey, iç ve doğu bölgelerde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Karadeniz kıyı kesimleri başta olmak üzere zirai faaliyetlerde bulunan üreticilerimizin zirai don olayına karşı tedbirli olmaları gerekmektedir.

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığının batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzeyli yönlerden orta kuvvette, bugün (Çarşamba) iç ve doğu kesimler ile Doğu Akdeniz'de kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülke genelinde görülecek kuzeyli rüzgarlarla birlikte hava sıcaklığındaki hissedilir derecedeki düşüşler nedeni ile kuzey, iç ve doğu bölgelerde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Karadeniz kıyı kesimleri başta olmak üzere zirai faaliyetlerde bulunan üreticilerimizin zirai don olayına karşı tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber