Şiddet gören kadınlar, isteklerini Başbakan'a gönderdi

Konya merkezli Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan ve derneğin sığınma evinde kalan şiddet mağduru kadınlar, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' öncesi, şiddet gören kadınların korunmasına yönelik istedikleri önlemleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a faksla gönderdi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Mart 2013 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şiddet gören kadınlar, isteklerini Başbakan'a gönderdi

Konya merkezli Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan ve derneğin sığınma evinde kalan şiddet mağduru kadınlar, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' öncesi, şiddet gören kadınların korunmasına yönelik istedikleri önlemleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a faksla gönderdi.

Kayalıpark PTT binası önünde derneğe bağlı kadın sığınma evinde kalan şiddet mağdur kadınlarla birlikte basın açıklaması yapan Hayrettin Bulan, hükümete 'İmdat' çığlığı ile seslendiklerini söyledi.

Kadınları yaralayan ve ölümle tehdit edenlerin tutuklanmayıp elini kolunu sallayarak sokaklarda cinayet işlemek amacıyla risk altındaki kadınların peşine düştüğünü öne süren Bulan, kadınların çağrı usulü koruma yöntemiyle de iyi korunamadığını söyledi.

Şiddet gören kadınların korunmasına yönelik önerilerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a faks ile gönderdiklerini belirten Bulan, önerilerini şöyle anlattı:

"Şiddet uygulayan, ölümle tehdit eden erkekler tutuklu yargılanmalı ve cezaları ertelenmemeli. Kadın cinayetleri ve kadına şiddette, cinayete teşvik ödülü gibi olan tahrik indirimleri kaldırılmalı. Şiddet uygulayan, tehdit eden erkekler için uzaklaştırma cezası alanların zorunlu olarak yerleştirileceği yatılı rehabilitasyon merkezleri açılmalı. Görevi ihmal eden savcı, vali, kaymakam, polis, jandarma gibi kamu görevlileri de katillerin suç ortağı gibi yargılanmalı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı görevi sadece kadın cinayetlerini, kadına şiddeti önlemek olan yeni bir güvenlik gücü kurulmalı. Kadın cinayetleri ve kadına şiddet suçu da terör suçu olarak kabul edilmeli. Potansiyel katillere elektronik kelepçe takılmalı."

Bu önerilerinin yasa olarak çıkartılması için Ak Parti'nin kendi oyunun yeterli olduğuna dikkat çeken Bulan, diğer partilerin de buna destek vereceğine inandığını kaydetti. Bulan, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bu yasaların çıkartılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber