Seyyah öğrenciler Saruhanlı'yı gezdi

Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, "Seyyah Bizim İller" projesi kapsamında ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezmek amacıyla Manisa'dan Saruhanlı'ya 60 öğrenciyi kabul etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2013 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Seyyah öğrenciler Saruhanlı'yı gezdi

Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, "Seyyah Bizim İller" projesi kapsamında ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezmek amacıyla Manisa'dan Saruhanlı'ya 60 öğrenciyi kabul etti.

Kaymakamlık toplantı salonunda öğrencilerle görüşen Otcu, "Seyyah Bizim İller" projesinin kentin tanınması ve tanıtılması bakımından önem taşıdığını ifade etti. Saruhanlı'nın tarihi hakkında öğrencilere bilgi veren Otcu, ilçenin 1959 yılında İlçe statüsüne kavuştuğunu, nüfusunun ise 54 bin olduğunu anlattı. İzmir - İstanbul karayolu üzerinde kurulu bulunan ilçede tarihi ve turistik anlamda gezip görülebilecek çok fazla bir yer olmadığını dile getiren Otcu, şöyle dedi: "Burası tarım ilçesi, verimli toprakları var. Ülke genelindeki kuru üzümün yüzde 13'ü ilçemizde üretiliyor. Ciddi oranda zeytin üretimimiz de var. Dünya'nın en verimli olan Gediz ovası ilçemiz sınırları içinde yer alıyor. Ekilen her ürün burada kolaylıkla yetişiyor. Tarıma paralel olarak tarıma dayalı sanayimiz gelişmiş durumda. Üzüm, zeytin ve sebze işleme fabrikalarımız var. Tarihi ve turistik değerlerimiz yok ama ticari anlamda Manisa ve Ülke ekonomisine çok ciddi katkılar sağlayan bir ilçeyiz."

Konuşmasında "Seyyah Bizim İller" projesi hakkında ki görüşlerini de aktaran Otcu, bunun sıradan bir proje olmadığını ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: "Gezmek, görmek yeni insanlarla tanışmak güzel bir duygu, Sayın Valimizin başlattığı "251 bin dev öğrenci" projemiz var. Sayın valimiz bu proje kapsamında her bir öğrencinin yaşadığı yerin gönüllü elçisi olmasını istiyor. Sizler de ilinizi ve ilçenizi tanıtacak elçilersiniz. Sizler bu bakımdan ilin tanıtımı için önemlisiniz. Bunun için sizlerin her şeyden önce ilinizi önce tanımazın, sonra tanıtmanız gerekiyor."

Seyyah öğrencilerin buradaki ziyaretinde, Saruhanlı Gençlik Merkezi Müdürü Kadircan Odabaşı da hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber