Silvan'da kadın emeği sergisi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde MEYA Kadın Merkezi bünyesinde kilim ve seramik atölyelerinde çalışan kadınlar yaptıkları ürünleri sergiye açtı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2013 23:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Silvan'da kadın emeği sergisi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde MEYA Kadın Merkezi bünyesinde kilim ve seramik atölyelerinde çalışan kadınlar yaptıkları ürünleri sergiye açtı.

Silvan Belediyesi bünyesinde kadınlara eğitim veren MEYA Kadın Merkezi kadınların yaptığı seramik ve kilim ürünlerini MEYA Kadın Merkezi bahçesinde sergiye açtı. Yapılan sergiye Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede, Silvan BDP İlçe Başkanı Kerem Canpolat, BDP'li yöneticiler, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muhittin Kan ve kursiyerler katıldı. Sergi ile ilgili konuşma yapan Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede, "Jin Jiyan Azadi sloganı ile başlatmış olduğumuz çalışmalar kapsamında kadınlarımız çalışmalarını yürütüyor. Kadınlarımız emek vererek yapmış oldukları ürünleri burada halka sergiliyorlar. Kadınlara sağlamış olduğumuz imkanlarla kadınlar kilim, halı, çini ve seramik atölyelerinde çeşitli ürünler yapıyor. Kadınlarımız yapmış oldukları bu ürünlerden ekonomik olarak kazanç sağlamaktadır. Kadın emeği ile ilgili çalışmalarımız artarak devam edecektir" dedi.

MEYA Kadın Merkezi koordinatörü Refika Akkuş ise, "Bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Rosalardan Sakinelere, sözünün sözümüz yolunuz yolumuzdur sloganı ile başlatılan 8 Mart etkinlikleri çerçevesinde bizler MEYA Kadın Merkezi olarak kadın emeğin ile yapılan ürünlerimizin sergisi açtık ve sergimiz 3 gün boyunca devam edecektir" diye konuştu. Kilim atölyesi hakkında bilgi veren kilim ustası Hamide Yaşar da, "Kadının kendi ayakları üstünde durması için Silvan belediye tarafından kilim atölyeleri açıldı. Açılan atölyelerde yaklaşık 40 kadın ekonomik olarak destek görüyor" şeklinde konuştu.

Katılımcılar daha sonra ürünleri inceledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber