İstanbul'da öğrenciler, yurt ücretlerine zammı protesto etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2005 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyazıt Meydanı'nda toplanan bir grup öğrenci, belediye otobüslerine ve yurt ücretlerine uygulanan zamları protesto etti.

Beyazıt Meydanı'nda toplanan yaklaşık 30 kişilik öğrenci grubu, üzerinde otobüs resmi ve çeşitli sloganlar bulunan pankartlarla birlikte Saraçhane'de bulunan Büyükşehir Belediyesi'ne kadar yürüdü. Grup içinde birkaç öğrenci otobüs maketlerinin içine girdi. Çevik Kuvvet eşliğinde belediye önüne gelen öğrenciler, burada bir basın açıklaması yaptı.

Otobüsler, ev kiraları ve yurt ücretlerine yapılan zamların protesto edildiği açıklamada, "Yaklaşık 9 bin kişilik kapasitesi olan Yurt-Kur, çoğunluğunu İstanbul dışından gelenlerin oluşturduğu biz üniversite öğrencilerinin barınma sorununu karşılamada yetersiz kalıyor. 150 ile 400 YTL arasında değişen özel yurtlarda ve aylık kirası 400-500'den başlayan küçük, rutubetsiz, sağlıksız evlerde kalmaya bizi mahkum ediyor. Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl 30 YTL olan aylık öğrenci akbilini yüzde 50 zam yaparak 45 YTL'ye çıkardı. Ulaşım hakkımız gün geçtikçe elimizden alınıyor. Ulaşım ücretlerinin düşürülmesini ve ulaşım sorunlarının çözülmesini bekliyoruz" denildi.
Açıklamanın ardından öğrenciler olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber