Mersin polisi 12 faili meçhul cinayeti çözdü

Mersin'de son 3 yıl içerisinde faili meçhul cinayet olayı yaşanmazken, önceki yıllara ait 12 faili meçhul cinayet olayı da aydınlatıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2013 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mersin polisi 12 faili meçhul cinayeti çözdü

Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Serdar Özlü, cinayet olaylarının Asayiş Şubesi'nin sorumluluğundaki en önemli olaylardan biri olduğunu, insan hayatından daha değerli hiçbir şeyin olmadığını kaydetti. Bu konunun bir başka boyutunun ise cinayetin üzerinden birkaç yıl geçip faili bulunmayınca ölen kişinin yakınlarının ümitsizliğe, karamsarlığa ve daha da önemlisi devlete olan güven duygusunu kaybetmeye başladığını ifade eden Özlü, "Halbuki şu çok iyi bilinmelidir ki, hiçbir cinayet olayında dosya faili meçhul olarak kapatılmamakta, süreç içerisinde üzerinde çalışılmaya devam edilmektedir. Burada önemli olan bir başka konu ise, çözülen bir olay sonrası suçluların suçlarının yanına kar kalmayarak cezalarını çekecek olmalarıdır. Adaletin yerini bulması ve maktul yakınlarının buruk da olsa yüzlerinde beliren tebessüm bizlerim en büyük mutluluğu olmaktadır" dedi.

Şahsa karşı işlenen suçlardan öldürme, yaralama, intihara yönlendirme ve buna benzer olayların Cinayet Büro Amirliği'nin görev alanına giren başlıca konular olduğunu dile getiren Özlü, Cinayet Büro Amirliği bünyesinde 2 yıldan bu yana faili meçhul cinayetleri araştırmak için özel bir ekip kurulduğunu ve bu ekibin yaptığı çalışmaların da meyvesini vermeye başladığını belirtti. Kurulan özel ekibin önceki yıllara ait 12 faili meçhul cinayeti aydınlattığını vurgulayan Özlü, 2012 yılında aydınlatılan faili meçhul cinayet sayısının ise 7 olduğunu söyledi. Bu olaylardan en eski olanının 1992 yılında jandarma sorumluluk bölgesinden polis mıntıkasına devredilen ve zaman aşımına sadece 8 gün kala 20 yıllık faili meçhul cinayetin aydınlatılması olduğunu ifade eden Özlü, yine 2011 yılında 1993 yılında meydana gelen bir cinayetin de aradan geçen 19 sene sonra çözüldüğünü söyledi.

Mersin'de polis sorumluluk bölgesinde 2010 yılında 21, 2011'de 26 ve 2012 yılında ise 20 cinayet olayının meydana geldiğini kaydeden Özlü, bu olayların tümünde faillerin yakalanarak adalete teslim edildiğini belirtti. Son dönemde faili meçhul cinayet olayının olmamasını öncelikle olay yerine hızlı bir şekilde intikal eden ekiplerin çevre emniyetini alarak titiz bir şekilde şüpheli veya şüphelilerin tespit ve yakalanmasına yönelik yaptığı çalışmalara bağlayan Özlü, bunun yanında Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmaların da önemli bir katkı sağladığını söyledi. 1994 yılında 33, 1995'de 48, 1996 yılında 36, 2004'de 38, 2005'de 36 ve 2006 yılında yine 36 cinayet olayının meydana geldiğini ifade eden Özlü, Mersin'de nüfusun hızla artmasına rağmen son yıllarda cinayet olaylarında önemli bir azalma olduğuna dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber