Öğretmene 'mobbing' davasının gerekçeli kararı

Bakırköy'deki bir lisede edebiyat öğretmenine mobbing uyguladığı gerekçesiyle yargılanan ve beraat eden 4 kişi hakkındaki gerekçeli kararda, hüküm kurulurken sanıkların savunmalarına itibar edildiği belirtildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2013 12:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Öğretmene 'mobbing' davasının gerekçeli kararı

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararında, okul müdürü M.K, müdür yardımcıları S.T. ile A.H.T. ve öğretmenler C.Ş. ile A.B.K'nin, 24 Kasım 2010 tarihinde hazırlanan 4 sayfalık iddianamede, müştekiye 5 Kasım 2009 tarihinde baskı yaparak eziyet edildiği, yıldırmak istenildiği, kendisini bu şekilde iş yerinden uzaklaştırmak için uğraşıldığı ve psikolojik travma uygulandığının iddia edildiği belirtildi.

Kararda, yapılan yargılama sırasında okul müdürü, idareci ve öğretmen olan sanıkların müştekiye yönelik olarak manevi baskı uyguladıkları veya maddi baskıda bulunup günlük tabir ile mobbing uyguladıkları yönünde hiçbir delil elde edilmediğini anlatıldı.

Müşteki edebiyat öğretmeni F.İ'nin sanıklardan şikayetçi olduğu kararda, sanıkların, iş yerinde işe ilişkin olarak görüşme ve tartışmalar dışında özel olarak müştekiye yönelik herhangi bir özel tavrın ve baskının bulunmadığı, müştekiyi iş yerinden uzaklaştırmak için özel bir gayret ve çalışma içinde bulunmadıklarını söylediği belirtildi.

Gerekçeli kararda, müştekinin iddialarını teyit edici cezalandırılmaya yeter kati ve inandırıcı hiçbir delil elde edilmemiş olduğu ve sanıkların savunmalarına itibar edilerek hüküm kurulduğu anlatıldı.

-Davanın geçmişi-

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, toplanan deliller, sanıkların savunmaları, Adli Tıp Kurumu raporu, tanık beyanları birlikte değerlendirildiğinde, sanıkların üzerlerine atılı suçu işledikleri kanıtlanamadığından sanıkların beraatlerine karar vermişti.

-İddianameden-

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Bakırköy'deki bir liseye edebiyat öğretmeni olarak atanan F.İ. hakkında okul müdürü M.K'nin bir takım kötü yakıştırmalarda bulunduğu belirtildi.

Okul müdürünün öğrencileri de kullanarak F.İ. hakkında dedikodular yaymaya başladığı kaydedilen iddianamede, M.K'nin öğretmeni okuldan uzaklaştırmak için hakkında tahkikat yaptırdığı ifade edildi.

2 müdür yardımcısı ile 2 öğretmenin de F.İ'ye psikolojik baskı yaptığı kaydedilen iddianamede, müdür M.K, yardımcıları S.T. ve A.H.T. ile öğretmenler C.Ş. ve A.B.K'nin ''kamu görevlisine işkence yapma'' suçlamasıyla 3 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber