Kızıltepe'de kablo hırsızları telefon ve internetsiz bıraktı

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde yer altına döşenen telefon ve internet kabloları çalındı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Mart 2013 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kızıltepe'de kablo hırsızları telefon ve internetsiz bıraktı

Kızıltepe ilçesindeki bazı mahallelerde kablo hırsızlığı nedeniyle yaklaşık bir haftadır, telefon ve internet bağlantısı yok. Mağdur olan vatandaşlar, yetkililere tepki gösterirken, telefon ve internet bağlantıları için sabit abonelikleri bulunduğunu ancak bir haftadır kullanamadıkları için iptal edeceklerini söylediler.

Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık, hırsızlara karşı vatandaşların duyarlı olması gerektiğini belirterek, "Hırsızlık durumunda 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma telefonlarına haber verilsin. Devlet-vatandaş işbirliği ile bunun önüne geçebiliriz. Kablolarda bakır ve krom maddesi bulunduğu için hırsızlar bunları çalarak, 3 kuruşa satıyor. Ancak bu yöntemle hem devleti zarara uğratıyorlar hem de vatandaşın mağdur olmasına sebep oluyorlar" dedi.

YETERLİ KABLO YOK

Tepebaşı mahallesi sakinlerinden Abdulkadir Çelik ise internet kafe işlettiğini ve her ay Telekom'a sabit ücret ödediğini ifade ederek, "Yaklaşık bir hafta 10 günden beri, hırsızlar kablo çaldığı için siftah bile yapamadım. Benim zararımı kim ödeyecek" diye konuştu. İnternet kafe işletmeisi Nurettin Temel de, mağdur olduğunu söyleyerek, zararının karşılanması talebinde bulundu. Türk Telekom Müdürlüğü yetkilileri, merkezlerinde yeterli kablo bulunmadığından, ilgili kurumlara durumu aktardıklarını, yeni kabloların döşenmesinin zaman alacağını belirttiler

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber