Emine Yayla'nın öldürülmesine ilişkin dava

Sakarya'da 18 yaşından küçük eşi Emine Yayla'yı öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan Süleyman Yayla'nın yargılanmasına başlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2013 16:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emine Yayla'nın öldürülmesine ilişkin dava

Sakarya'da 18 yaşından küçük eşi Emine Yayla'yı öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan Süleyman Yayla'nın yargılanmasına başlandı.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Yayla ile öldürülen Emine Yayla'nın annesi Ülkü ve babası Hasan Yılmaz ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan sanık avukatı, müvekkilinin başka bir mahkemede görülen

"Cinsel istismar" davasında 2,5 saat ifade vermesi nedeniyle yorgun olduğunu belirterek, Yayla'nın ifade veremeyecek durumda olduğunu söyledi.

Sanık Süleyman Yayla da bir önceki duruşmada hiç oturmadığını ve açlık nedeniyle baş dönmesi yaşadığını belirterek, "Şu anda ayakta durmakta zorlanıyorum. Başımın dönmesi bir türlü geçmedi. Bu nedenle ifade verecek durumda değilim" dedi.

Mahkeme heyeti de bunun üzerine sanık ve öldürülen eşinin cep telefonu kayıtlarının incelenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde 12 Kasım 2012'de sürekli tartıştığı eşinden boşanmak isteyerek, babasının evine gelen 17 yaşındaki Emine Yayla, kocası Süleyman Yayla tarafından silahla öldürülmüştü.

-"Cinsel istismar" davası-

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve sanık Süleyman Yayla'nın küçük yaşta evlendiği eşi Emine Yayla'ya "cinsel istismarda" bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada ise söz alan sanık Yayla, eşiyle kendisini 18 yaşından büyük olarak tanıttığı için birlikte olduğunu kaydetti.

İlişkilerinin öğrenilmesinin ardından 2 hafta sonra eşi Emine Yayla'yla nişanlandıklarını anlatarak, "Ailesinin de iznini alarak evlendik. Daha sonra eşimin benden önce başka erkeklerle beraber olduğunu öğrendim. Bunu o da kabul etti. Son olarak çocuğumuzun da başkasından olduğunu söylemesiyle şuurumu kaybettim ve eşimi öldürdüm. Ağır tahrik altında kaldım" diye konuştu.

Duruşmada söz alan anne Ülkü Yılmaz ise kızının hamile olduğunu öğrendikten sonra iki aile arasındaki görüşmeye çocuklarını evlendirme kararı aldıklarını belirterek, "Kızım, evlendikten sonra yanıma gelemedi hiç. Ne zaman yanıma gelse kocasıyla kavga etmek zorunda kalıyordu" şeklinde konuştu.

Mahkeme, dosyadaki bazı eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

-"17 yaşında çocuğum gitti"-

Duruşmaların ardından AA muhabirine açıklama yapan baba Hasan Yılmaz, kızının polis koruması talep etmesine rağmen koruma verilmediğini iddia etti.

Yılmaz, ilk duruşmada tatmin olmadıklarını belirterek, "Benim 17 yaşında çocuğum gitti. Tehditler nedeniyle o kadar koruma istedik polisten, dilekçe verdik. Bu adamı 3 gün sonra serbest bıraktılar. Bunların hesabının sorulmasını istiyoruz. Kesinlikle bu işin peşini bırakmayacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber