Çaydeğirmeni'nde 23 Nisan farklı kutlanacak

Zonguldak'ın Çaydeğirmeni beldesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri bu yıl farklı kutlanacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2013 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çaydeğirmeni'nde 23 Nisan farklı kutlanacak

Ukranya, Gürcistan, Macaristan ve Bulgaristan ülkelerinden gelecek olan 100 kişilik Dünya Çocuk Ekipleri Çaydeğirmeni'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına yöresel müzik aletleri, kıyafetleri ve danslarıyla renk katacaklar. Organizatörlüğünü Zonguldak HASAD Derneği'nin yapacağı program hakkında bilgi veren Başkan Orhan Yazıcı, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş'i ziyaret ederek kutlanacak olan programla ilgili bilgiler verdi.

Yazıcı, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Çaydeğirmeni Beldesine Macaristan, Bulgaristan, Gürcistan ve Ukranya olmak üzere 4 ülkeden 100 civarı dansçı öğrenciyi Çaydeğirmeni'ne davet edeceğiz. Amacımız bu tür organizasyonlar düzenleyerek ülkeler arası

kültür kaynaşması yaşanmasıdır. Çeşitli ülkelerden konuk edeceğimiz çocuklar yöresel kıyafetleriyle, danslarıyla, müzik aletleriyle 23 Nisan kutlamalarına ayrı bir coşku katacaktır. Organizasyona vermiş olduğu desteklerinden dolayı Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş'e teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyaret ile ilgili açıklama yapan Başkan Gebeş, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını anlamına ve amacına uygun olarak kutlamak, dünyayı bir birine yakınlaştırmak, kültürümüzü tanıtmak ve değişlik kültürleri tanımaktır. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda Dünya Çocuklarını 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı etkinliklerine katılmak üzere beldemize davet ettik. Bu tür organizasyonlar ülkemizin ve beldemizin tanıtımına ve Dünya da Barışın sağlanmasına katkı sağlamaktadır. Bu programın düzenlenmesinde emeği gecen Zonguldak Hasad Derneği Başkanı Orhan Yazıcıya teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber