3 ay sonra yıkandılar

Adana'da sağlık, işsizlik ve parasızlık nedeniyle çadırda yaşamak zorunda kalan ve 3 aydır banyo yapamayan aileye, Yüreğir İlçe Belediyesi sahip çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2013 11:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
3 ay sonra yıkandılar

Yaklaşık 10 yıl önce Hatay'ın İskenderun ilçesinden Adana'ya göç eden 3 çocuklu Keser ailesi, Yüreğir ilçesinde kurdukları çadırda yaşam savaşı veriyor. Adana'ya geldikten kısa bir süre sonra kalp ve böbrek yetmezliğinin yanı sıra gözünde de problem çıkınca çalışamaz hale gelen Yahya Keser (55) ve kendisinden 25 yaş küçük eşi Kader Keser, kaldıkları çadırda çocukları banyo yapamadığı için mikrop kapmasın diye kolonya ile vücudunu silmeye başladı. Ailenin dramının basına yansıması üzerine Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ailenin önce bir hamama götürülerek banyo yaptırılmasını, ardından ihtiyaçlarının giderilerek bir sağlık kuruluşunda sağlık kontrolünden geçirilmesini istedi. Bunun üzerine belediyenin görevlileri aileyi çadırdan alarak, Yüreğir'de bulunan bir hamama getirdi. Hamamda önce anne ve 3 çocuğu, ardından baba tellaklar tarafından saatlerce yıkandı. Temizlenen Keser ailesi, hamamda belediyenin aldığı yeni kıyafetleri ve ayakkabıları giydi.

Banyo yaptığı için çok rahatladığını, daha önce evleri olmadığı için banyo yapamadıklarını belirten Kader Keser, "Tek isteğim bir evimin olması. Biz şimdi banyo yaptık ama yine çadıra döneceğiz. Orada banyo yapacak yer olmadığı için kaç ay sonra banyo yapacağız onu bilmiyoruz. Bir evimiz olsa her gün banyo yapıp temiz oluruz. Ama bugün bizim için çok güzel bir gün oldu. Aylardır saçımı tarayamıyordum, ama bugün temizlendiği için tarayabiliyorum" dedi.

Yahya Keser ise, kendilerine banyo yapma imkanı veren Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'a teşekkür ederek, "Evimiz olmadığı için banyo yapamıyoruz. Bizi bu hale yokluk düşürdü. Ancak bugün banyo yaptık, artık kaşınmıyoruz. Dana önce çocuklar da, biz de sürekli kaşınıyorduk. Bugün çok rahatladık. Banyo yapmak kadar güzel bir şey yokmuş" diye konuştu.

Çocuklar da banyo yaptıkları için çok mutlu olduklarını söylediler. Belediye görevlileri, daha sonra aileyi bir sağlık kuruluşuna götürerek sağlık taramasından geçirdi. Daha sonra kaymakamlığa götürülen ailenin, baba Keser'in yüzde 80 engelli raporu olduğu için TOKİ tarafından engelliler ve yoksullar için Suluca'da yaptırılacak evlere başvuru yapması sağlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber