Hakkari'de 2 bin 700 rakımda kar trekkingi

Hakkarı Üniversitesi'ne bağlı Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu ile Zirve Dağcılık Hakkari Temsilciliği tarafından kentte ilk kez kar trekkingi düzenlendi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Mart 2013 18:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakkari'de 2 bin 700 rakımda kar trekkingi

2 bin 700 rakımlı Merga Bütan Yaylası'nda başlayan kar trenkingine katılanlar, 2 metre karın üzerinde söyledikleri Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.

Hakkari'ye 12 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 700 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'nden başlayan ve Hakkari merkeze doğru yapılan kar trekkingine, aralarında kamu kuruluş yöneticileri, üniversite öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan 22 kişi katıldı. Trekkinge katılanlar kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu yerlerde zaman zaman zorlandı. Merga Bütan Yaylası'ndan başlayıp, Hakkari'de son bulan kar trenkingine katılan ve aralarında Hakkari Üniversitesi Mühehdislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr Mehmet Nuri Bodur'un da bulunduğu 22 sporcu, yürüyüşte zaman zaman karın üzerinde söyledikleri Kürtçe şarkılar söyledi.

Prof.Dr Bodur, öğrencilerle kol kola girerek halay çekti. Prof.Dr Bodur, Hakkari'nin karlı dağlarındaki manzaranın görülmeye değer olduğunu belirterek, "Kentte ilk kez kar trekkingi düzenleniyor. Bu trekkinge bizler de iştirak ettik. Merga Bütan Yaylası'ndan başlayıp kente ulaştık. Çok zorlu oldu. Ancak, buranın güzellikleri arasında yürüyüş yapmak çok zevkli. Herkesi buraya davet ediyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber