Ağlayarak gelen doktor, gönüllü olarak kaldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 10 Mart 2013 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ağlayarak gelen doktor, gönüllü olarak kaldı

AHMET KAVAK

Şemdinli'de görev yapan doktor Hilal Güngör, Bursa'ya tayini çıkmasına rağmen gitmedi. Genç doktor, "Ağlayarak gelmiştim ama burayı ve insanını çok sevdim. Uzun süre kalmak istiyorum" diyor

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde görev yapan Kütahyalı doktor 29 yaşındaki Hilal Güngör, geçen yıl tayini Bursa'ya çıkmasına rağmen Şemdinli'de kalmayı tercih ederek, meslektaşlarına örnek oldu. İki kardeşi de doktor olan Hilal Güngör, korkarak ve ağlayarak geldiği Şemdinli'de daha uzun süre hizmet vermek istediğini söylüyor.

KARDEŞLERİ DE DOKTOR…

Hilal Güngör, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 3 yıl önce mezun olduktan sonra ilk görev yeri olan Hakkâri'nin Şemdinli ilçesine atandı. İki yıl burada görev yapan genç doktorun geçen yıl Bursa'ya tayini çıktı. Ancak fedakâr doktor, Bursa'ya gitmekten vazgeçerek, Şemdinli'deki görev süresini uzattı. Kendi isteğiyle gönüllü olarak Şemdinli'de kalan Güngör, "Şemdinli ve insanlarının bize ihtiyacı var. O nedenle bırakıp gitmek istemedim" diyor. Öğretmen kızı olan Kütahyalı Hilal, iki kardeşinin de doktor olduğunu belirterek, "Ağabeyim dâhiliye uzmanı, kız kardeşim ise fizik tedavi asistanı. Küçük kardeşim de tıp fakültesine girmek için hazırlanıyor. Kardeşler olarak hepimiz doktorluğu seçtik" diye konuşuyor. Ataması yapıldığı zaman bölgeye korkarak geldiğini anlatan genç doktor şöyle konuşuyor: "Atamam buraya çıktığında korkarak ve ağlayarak geldim. Fakat burada ailem ve arkadaşlarım sayesinde birçok zorluğu aştık. Şimdi ise Şemdinli'ye hayranım. Buradaki işimden arkadaşlarımdan ve Şemdinli halkından çok memnunum. Ayrılmak istemiyorum. Hastalarımız bize karşı çok saygılı ve misafirperverler. Mahalle ve köylerdeki hasta taramaya çıktığımızda bizleri çok güzel ağırlıyorlar."

'BÖLGENİN BİZE İHTİYACI VAR'

Güngör, Bursa yerine Şemdinli tercihini ise şöyle açıklıyor: "Burada çalışan herkes büyük fedakârlık yapıyor. 3 doktor olmamıza rağmen 9 bölgeye bakıp 9 doktorun görevini yapıyoruz. Buradaki doktor, hemşire ve sağlık personeli dâhil olmak üzere herkes gönüllü olarak ekstra bir şey almadan sadece vatandaş mağdur olmasın diye gönüllü olarak çalışıyor. Hiç kimse halinden şikâyetçi değil. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Türkiye'nin birçok yerinde görev yapan ve yeni doktor olacak arkadaşlarımıza sesleniyorum. Buraya gelin ve görev yapın, hiçbir çekinceniz olmasın. Bunun en açık örneği benim. Şemdinli ve bölgenin bize ihtiyacı var. Bir süre daha burada kalacağım"

İLETİŞİM İÇİN KÜRTÇE ÖĞRENDİ

Mesai arkadaşlarıyla beraber Şemdinli halkı için gece gündüz çalışan Hilal doktor, ilk geldiğinde iletişim sorunu yaşadığını ancak zamanla hastalarla anlaşacak düzeyde Kürtçe öğrendiğini belirterek, "Kürtçe bilmediğim için önce Türkçe bilmeyen hastalarla iletişim sıkıntısı çektim. Fakat şimdi ben de biraz öğrendim. Hastalara da Türkçe öğrettim. Bu sayede iletişim sorunumuzu da hallettik" diyor. Hastalar ve ilçede yaşayanlar da Hilal doktoru çok sevdiklerini ve onun gitmesini istemediklerini söylüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber