Konya'ya tarihi mezar taşları müzesi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yapımı devam eden Tarihi Mezar Taşları Müzesi inşaatını gezdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2013 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Konya'ya tarihi mezar taşları müzesi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yapımı devam eden Tarihi Mezar Taşları Müzesi inşaatını gezdi.

Üçler Mezarlığı yanında başlayan çalışmaları yerinde inceleyen Akyürek, Belediye olarak Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tarihi mezar taşlarının sergileme alanı ve idari bölümleriyle bir mezar taşları kompleksi oluşturduklarını ifade eden Akyürek, yapılan çalışmayla hepsinde ayrı bir mesaj bulunan tarihi mezar taşlarının bilgileriyle birlikte sergileneceğini belirtti.

Akyürek, bu çalışma ile mezar taşlarının kaybolup gitmesinin önleneceğini, kültürün gelecek kuşaklara aktarılmış olacağını vurguladı.

Çalışma sonucu bölgenin değerinin artacağını, değişim ve dönüşümün başlamış olacağına değinen Akyürek, "Buraya gelecek ziyaretçiler, bir sosyal, kültürel, ticari değişime imza atmış olacak. Hem Konya kültürüne, hem bölgenin, hem de şehrin gelişimine katkı yapılacak" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Üçler Mezarlığı yanında yapımı devam eden Tarihi Mezar Taşları Müzesi'nin, 2 bin 500 metrekare alanda inşa edilecek ve yaklaşık 1 milyon 200 liraya mal olacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber