Kaçırılan kamu görevlileri 3 gün içinde bırakılacak

Terör örgütü PKK'nın kaçırdığı kamu görevlileri önümüzdeki 3 gün içerisinde Süleymaniye'de Kürt yönetimine teslim edilecek, oradan da zırhlılarla ülkeye getirilecek

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Mart 2013 08:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaçırılan kamu görevlileri 3 gün içinde bırakılacak

Terör örgütü PKK'nın 18 aydan beri elinde tuttuğu kamu görevlilerini bu hafta içinde bırakmayı planladığı öğrenildi. Örgüte yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, kamu görevlilerinin, salı çarşamba veya Perşembe günü bırakılması yönünde görüşmelerin ve hazırlıkların yapıldığı belirtiliyor. Alıkonulanların Süleymaniye'ye yakın Sengeser bölgesinde bırakılabileceği kaydedildi. PKK'nın dağ kadrosundan bir heyet dün Süleymaniye'de KYB yetkilileri ile biraraya geldi. İki heyet, rehinelerin serbest bırakılması konusunda izlenecek yöntem hakkında görüştüler.

HABUR HASSASİYETİ

İkinci bir Habur krizinin yaşanmaması için Kandil, geniş kapsamlı bir organizasyon yerine, içinde Kürt yönetiminden iki ismin de yer alacağı sadece 6 kişiden oluşacak heyete kamu görevlilerini teslim edecek. Süreç konusundaki hassasiyetleri diklkate alan Kürt yönetimi ve Kandil, rehinlerin bırakılması organizasyonunu dar kapsamlı tutacak. Kürt yetkililer rehinlerin bırakılmasının ardından Irak sınırları içinde hiç bir sansasyonel olayın yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri alacak. Erbil'de, Kandil yönetiminin de bu konuda hassas davranacağı yönünde beklenti var.

MİT'İN TAKİBİNDE OLACAK

Ankara'dan da 4 MİT görevlisinin Erbil'e geleceği ve gelişmeleri adım adım takip edeceği gelen bilgiler arasında yer alıyor. Rehineleri alacak olan heyette yer alacak isimleri ise bugün Kandil ve Kürt yönetimine iletilmesi bekleniyor. Rehineleri teslim alacak olan yetkililer 6'sı zırhlı olmak üzere 17 araçlık bir konvoyla teslim yerine gidecekler. Heyetin kamu görevlilerini, Süleymaniye'den havayoluyla mı yoksa Habur'dan karayoluyla mı Türkiye'ye getireceği ise bugün netleşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber