Eğitim Bir Sen'li kadınlar bir araya geldi

Eğitim Bir Sen Aydın Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Selma Ural, “8 Mart Türkiye’de kadınlara ayrımcılığın bittiği tarih olmalıdır” dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2013 09:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitim Bir Sen'li kadınlar bir araya geldi

Eğitim Bir Sen Aydın Şubesi üyeleri, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gönül Durulan, Eğitim Bir Sen Aydın Şube Başkanı Süleyman Alkoç, Eğitim Bir Sen Aydın Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Selma Ural, yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

Kadın Komisyonu Başkanı Ural, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kadın haklarını aramanın, kadınların çalıştıkları işin karşılığı ücreti alabilmenin ve doğum izni talepleriyle başlattıkları mücadelenin yıldönümü olduğunu söyledi. Kılık kıyafet ayrımcılığının kamu eliyle körüklenmesi yüzünden kadınların önemli bir kesiminin ötekileştirildiğini, eğitim-öğretim ve çalışma hayatı başta olmak üzere, sosyal hayattan da dışlandıklarını kaydeden Ural, “Yıllarca üniversite kapılarında yaşanan dramlar görmezden gelinmiş, kılık kıyafet ayrımcılığıyla dışlamalar sürmüş, özgürlük talepleri duymazdan gelinmiştir. Çalışma ve sosyal hayata katılımdaki eşitsizlik devam ederken, 'Haydi Kızlar Okula' kampanyaları bir ireni gibi durmuştur. Halkın seçtiği başörtülü milletvekili Merve Kavakçı'ya TBMM İç Tüzüğü gerekçe gösterilerek had bildirilmesinin de sindirilmesinin en uç örneği olarak tarihe geçmiştir” dedi.

Memur-Sen konfederasyonu olarak 'Kamu'da Kılık Kıyafet ve Özgürlüğü' için 10 milyon imza kampanyası kapsamında topladıkları 12 milyon 300 bin imzanın kişi hak ve özgürlüklerin iadesi için ortaya konulan en güçlü talep olduğunu kaydeden Ural, hükümete de çağrıda bulundu. 1982 model darbe dönemi kılık kıyafet yönetmeliğinin kaldırılarak kadınların çalışma hayatından dışlanmasının önüne geçilmesi gerektiğini dile getiren Ural, “Hükümete çağrımız, 8 Mart tarihini yıllardır ötekileştirilmiş ve örselenmiş kadınlar için bir milat yapmalarıdır. Aksi taktirde kamu çalışanları olarak bu konudaki kararlılığımızı devam ettireceğimizi ve 18 Mart'ta iş yerlerine sivil kıyafetle giderek, çağdışı yasağı yok sayıp yönetmeliği işlevsiz kılacağımızı bir kez daha deklare ediyoruz. Savaşların hüküm sürdüğü ülkelerdeki kadın ve çocukların dramları son bulmalı. Şiddetten uzak, engellerden arınmış, kadınların hayatın her alanında hak ettiği şekilde temsil edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Pervin Töre de, Eğitim Bir sen ailesiyle olmanın kendisini gururlandırdığını söyleyerek “Bir yıl önce de aranızda bulunmuştum fakat şu anda Eğitim Bir Sen kadınlarının sayısı artmış, büyümüş, Türkiye'nin meseleleri adına büyük adımlar atar hale gelmiş. Kadınlarını değer bulması gereken bu günümüzde, yüzde 51'i kadın nüfusundan oluşan tüm dünyada kadınlarımızın hak ettiği yerlerde olmasını inancı gereği yaşamasını, inancı gereği giyinmesini inandığı şekliyle yaşamasını, ailede, mahallede çalıştığı yerde Türkiye'de ve dünyada hak ettiği yerlerde olmasını diliyorum. Umarın Aydın için Türkiye için tüm eğitimciler el ele verir ve istenilen yerlere gelmesi sağlanır” şeklinde konuştu.

Kahvaltı 'Kadınlarımız' temalı slaytın izlenmesinin ardından Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni Nilgün Tanrıverdi'nin saz eşliğinde söylediği şarkıların ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber