Üniversitede Sezer'e bile kaçak et yedirmişler

Haber Giriş : 09 Aralık 2005 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'yle ilgili iddiaları incelemek üzere kurulan Meclis Komisyonu'nda ilginç bir suçlama dile getirildi.

Üniversitenin iki sene önceki akademik yılı açılışını yapmaya gelen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e kaçak et yedirildiği ileri sürüldü. Üniversite Saymanı Nermin Günsan, komisyona verdiği ifadede, şarbon ve deli dana hastalığı riski taşıyan mühürsüz ve belgesiz etlerin 30 bin öğrenciye yedirildiğini belirtirken, ?Hatta Sayın Cumhurbaşkanı'mıza da o etten yedirdiler.? dedi. Üniversiteye gıda alımı ihalesini hazırlayan Günsan, usulsüzlüklere karşı çıktığı için başka bir birime gönderildiğini, yaşananları Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay'a anlatmak için randevu istemesine rağmen bir türlü görüşemediğini anlattı.

TBMM'de kurulan OMÜ'deki usulsüzlük ve kadrolaşma iddialarıyla ilgili komisyona, üniversitenin Sağlık Kültür Sosyal Hizmetler Bütçe Saymanı olarak yıllarca görev yapan Nermin Günsan da bilgi verdi. Üniversiteye gıda alımı ihalesini hazırlayan Günsan'ın verdiği bilgilere göre tüp, ekmek, süt, et, tavuk gibi 8 ayrı grupta yapılan ihaleye Samsunspor adına girildi. Satıcı firma olarak ihaleye giren Naci Pınar isimli şahıs, ihale komisyonuna hiçbir belge vermedi. Günsan, Pınar'ın kendisine gelerek, ?100 milyar lira verdim. Rektör Bey bana söz verdi, bu ihaleyi alacağım.? dediğini de aktardı. Üniversite yönetiminin baskılarına karşın, ?Bu ihaleyi yapmam.? dediğini belirten Günsan, Samsunspor'un evraklarının daha sonra düzeltildiğini ifade etti. Karşı çıktığı et ve tavuk ihalesinin Samsunspor'da kaldığını söyleyen Günsan, üniversiteye bir kasaptan mühürsüz et alındığını aktardı. Yaşananları anlatmak için Rektör'le bir türlü görüşemediğini kaydeden Günsan ile komisyon başkanı AK Partili Cemal Yılmaz Demir arasındaki diyalog tutanaklara şöyle yansıdı:

Günsan: ... Şarbon hastalığı var burada, deli dana hastalığı, bir sürü bulaşıcı hastalık, 30 bin öğrenci ve binlerce personele yedirmek zorunda değilsiniz.

Demir: Yasal belgesi olmayan, mührü olmayan etler öğrencilere mi yedirildi?

Günsan: Ben yedirmedim, yedirildi. Nerede kesim yapıldığı belli olmayan. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımız da geldi yedi. 2003 yılında, ona da verdiler o etten, yedirdiler.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber