Dar gelirli ailelerin ev heyecanı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Çorum'da dar gelirli aileler için yaptırılan 20 adet konut kura çekilişi ile sahiplerini buldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Mart 2013 20:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dar gelirli ailelerin ev heyecanı

TOKİ'nin engelliler ve dar gelirliler için yaptırılan 160 adet konuttan daha önceden kura çekişişi sonucu dağıtımı gerçekleşen ancak hak sahiplerinin vazgeçmesi sonucunda boş kalan 20 adet 1+1 konutları için kura çekilişi yapıldı.

20 adet konut için düzenlenen kura çekimi Endüstri Meslek Lisesi Salonunda gerçekleştirildi. 20 konut için 74 başvuru yapıldı. Birinci derece kategoride olan engelli vatandaşlar için toplam konut sayısının yüzde 10'una kontenjan ayrılması nedeniyle 2 konutta kura ile engellilere verildi.

TOKİ yetkilileri, engelli ve yoksul gurubu 1+1 konutlardan alma hakkı kazanan hak sahiplerinin sözleşme imzalayarak konutlarına yerleşebilecekleri açıkladı.

Konutların 45 metrekare, doğalgazlı, merkezi sistem ısıtmalı ve 45 metrekare olduğunu bildirildi.

Yapılan konuşmaların ardından noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirildi. 20 konut için başvuru yapan 74 kişi kuraya dahil oldu. Kurada 20 kişi asil, 40 kişide yedek olarak belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber