Cinayet şüphelisi, 8 yıl sonra camide yakalandı

Sivas'ta 2005 yılında 17 yaşındaki Fatih Ateş'i av tüfeğiyle öldürdükten sonra kaçan 45 yaşındaki Seyit Ateş, olaydan 8 yıl sonra İstanbul'da namaz kılmak için gittiği camide yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Mart 2013 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cinayet şüphelisi, 8 yıl sonra camide yakalandı

Merkeze bağlı Karamehmetoğlu Köyü Öküzören mevkiinde 2005 yılının Ağustos ayında meydana gelen olayda, yaptırılan çeşmenin masraflarını karşılama meselesi nedeniyle köylüler arasında kavga çıktı. Kavganın büymesi üzerine köylülerden Emrah Karamercimek ile Fatih Ateş üzerlerinde bulunan kuru sıkı tabanca ile Seyit Ateş'e ateş etti. Bunun üzerine paniğe kapılan Seyit Ateş de onlara av tüfeği ile karşılık verdi. Seyit Ateş'in açtığı ateş sonucu Emrah Karamercimek yaralanırken, saçmalara hedef olan Fatih Ateş olay yerinde yaşamını yitirdi. Seyit Ateş ise olayda kullandığı tüfek ile birlikte firar etti.

DOSYA POLİSE DEVREDİLDİ

Jandarmanın 8 yıl süren soruşturmasının ardından firar eden cinayet şüphelisi Seyit Ateş'e ulaşılamadı. Bunun üzerine soruşturma dosyası Valilik oluru ile Sivas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubeye Bağlı Cinayet Büro Amirliği ekiplerine devredildi. Dosyayı teslim alan Cinayet Büro Amirliği kurduğu 4 kişilik özel ekip ile firari olarak aranan şüpheliyi bulmak için geniş çaplı inceleme başlattı.

Yapılan incelemelerin ardından Seyit Ateş'in İstanbul'da olduğunu tespit eden ekipler bu ile gitti. İstanbul'da yapılan bir haftalık incelemenin ardından Seyit Ateş'in, Göngören İlçesi Nene Hatun Mahallesi'nde bir evde yaşadığını tespit eden ekipler zanlıyı yakalamak için yaşadığı sokakta beklemeye başladı. Evinden çıkıp ikindi namazını kılmak için yakındaki camiye girdiği sırada cinayet şüphelisi Seyit Ateş yakalandı. Şüphelinin akrabası Adem Ateş'e ait sahte kimlik ile yaşamını sürdürdüğü belirlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulanan Seyit Ateş ilk sorgusunda cinayeti işlediğini itiraf etti.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından Ateş, çıkarıldığı Bakırköy 9'uncu Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı. Seyit Ateş ekipler tarafından Metris Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'ne teslim edildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber