Teknik Eğitim Fakültesi mezunları ile görüştü

"Başkanla Yüz Yüze"toplantısı Yükseköğretim Kurulu Başkanlıgı'nda Teknik Eğitim Fakültesi mezunları ile bir araya geldi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Mart 2013 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Teknik Eğitim Fakültesi mezunları ile görüştü

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, ''Bundan sonraki Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) toplantısında ve YÖK Genel Kurulu'nda bu konuyla ilgili nihai kararları alalım, süreçleri tamamlayalım istiyoruz'' dedi.

Çetinsaya, ilki Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında gerçekleştirilen ''Başkanla Yüz Yüze'' toplantılarının ikincisinde, YÖK bilgi paylaşım formunun Teknik Eğitim Fakültesi mezunu 14 üyesiyle ''Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama'' konusunda bir araya geldi.

Çetinsaya, bir yıl önce yükseköğretim formunu oluşturduklarını ve buradaki sorunlara çözüm bulmaya çalışacaklarını söyledikleri hatırlatarak, forma gelen yaklaşık 12 bin yorumun 3 binin teknik öğretmenlere ilişkin olduğuna dikkati çekti.

Sorunun nasıl çözülebileceği konusunda çalıştaylar yaptıklarını ve bu toplantıyla da foruma yorum yazan kişilerinde fikirlerini almak istediklerini belirten Çetinsaya, ''Bundan sonraki Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) toplantısında ve YÖK Genel Kurulu'nda bu konuyla ilgili nihai kararları alalım, süreçleri tamamlayalım istiyoruz'' dedi.

Tüm paydaşlarla sorunu son kez konuşacaklarını ve sonraki süreçte kararların alınmaya başlanacağını dile getiren Çetinsaya, toplantı yapılırken bir taraftan da komisyonların konunun ayrıntılarını çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Konuyla ilgili ayrıntılı çalışmalar gerçekleştirdikleri anlatan Çetinsaya, 28 Şubat sürecinde ortaya çıkan katsayı meselesiyle meslek lisesi öğrencilerinin mühendislik bölümünü kazanma ihtimalinin ortadan kalktığını ve teknik eğitim fakültelerinde okumak zorunda kaldıklarını belirtti.

-''Önemli bir mağduriyeti gidereceğimiz için mutluyuz''-

Katsayı sorunuyla birlikte meslek liselerine giden öğrenci sayısının ve teknik öğretmenlerin atanma şansının azaldığını vurgulayan Çetinsaya, ''Yaklaşık 72 bin mezundan bahsediyoruz. Türkiye'de aslında 72 bin kişi bizim kararımızı bekliyor. Bunların hepsinin başvurmasını beklemiyoruz ama yarısı bile başvursa bu çok önemli bir olaydır. Önemli bir mağduriyeti gidereceğimiz için mutluyuz'' diye konuştu.

1992'de sorunun çözümü için bir düzenleme yapıldığını fakat sürecin devam ettirilemediğini anımsatan Çetinsaya, süreci tekrar kaldığı yerden devam ettirmek ve yapılabilecek bütün iyileştirmelerle nihai sonuca ulaştırmak istediklerini söyledi.

Komisyonların çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu ifade eden Çetinsaya, şunları kaydetti:

''18'inde yapılacak ÜAK toplantısında, ÜAK kendine düşeni yapıp, gerekli kararları müzakere edecek ve karara bağlayacak, arkasından da top yine bize geçecek. YÖK Genel Kurulu'nda biz de buradaki kararları aldıktan sonra uygulama safhasına gececeğiz. Şu anda teknik eğitim fakültesinde yer alan programlar ve bu programları tamamlayabilecekleri, mühendislik lisans tamamlama programları çalışılıyor. Ayrıca müfredat çalışmalarına da devam ediyoruz.''

''18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde üniversite yemekhanelerinde sadece buğday ve hoşaf çıkması'' önerisine ilişkin soru üzerine Çetinsaya, ''Bu öğrenci konseylerinin faaliyetleri ben de buna değer veriyorum ve destek oluyorum. Bu tür sembolik hareketler, tüm Türkiye'de aynı anda, aynı şekilde cereyan eden ve bize tarihi, manevi ve milli değerleri hatırlatan olayların ülkemiz için toplumumuz için gençlerimiz için çok anlamlı olduğunu düşünüyorum, keşke bunların sayısını artırabilsek'' şeklinde konuştu.

Çetinsaya, YÖK'ün tam gün düzenlemesine ilişkin görüşlerini de yarın internet sayfasından paylaşacaklarını duyurdu.


İlki ÖYP kapsamında gerçekleştirilen 'Başkanla Yüz Yüze' toplantılarının ikincisi Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama kategorisi ile devam ediyor. 13 Mart 2013 Çarşamba günü YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama konusunda Yükseköğretim Kurulu Bilgi Paylaşım Forumu'na görüşlerini ileten Teknik Eğitim Fakültesi mezunları ile Yüz Yüze görüşecektir.

Saat: 10.00 – 11.30

Yer: Beyaz Salon, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı- Ankara

Katılımcılar

Prof. Dr. Gökhan ÇETİNSAYA, Yükseköğretim Kurulu Başkanı

Prof. Dr. Durmuş GÜNAY, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi

Süleyman Necati AKÇEŞME, Yükseköğretim Kurulu Genel Sekreteri

Prof. Dr. Muhittin ATAMAN , Üniversitelerarası Kurul Genel Sekreteri

Prof. Dr. Hasan İBİCİOĞLU, Isparta Süleyman Demirel Üniversite Rektörü

Prof. Dr. Mustafa SOLAK, Afyon Kocatepe Üniversite Rektörü

Prof. Dr. Duran ALTIPARMAK, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi

YÖK Bilgi Paylaşım Forumu Üyeleri

Toplantının açılış konuşması basına açık olarak gerçekleştiriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber